2018. április 20., péntek
Tivadar

Külföld

Medve végzett egy szafaripark alkalmazottjával

Medvetámadásban vesztette életét kedden egy japán szafaripark alkalmazottja.

A 46 éves nő éppen az ázsiai feketemedvék szektorában járőrözött, amikor egy ötéves, 160 kilós állat bemászott a gépkocsijába, és halálos ütéseket mért rá. Az alkalmazott hamar kórházba került, de életét már nem tudták megmenteni.


A tragédia a Tokiótól északnyugatra fekvő Tomioka város Gunma nevű szafariparkjában történt. A hatóságok vizsgálják, miként juthatott be az autóba a vadállat.

Az 1979-ben megnyílt 36 hektáros parkban mintegy ezer példányt tartanak száz vadon élő állatfajból. Ugyanebben a vadasparkban 1997-ben tigris marcangolt szét egy párt, amely kiszállt az autójából.

Több ezer medve él Japánban, főleg a hegyvidéki északi térségekben. A hatóságok június elején óvatosságra intették a lakosságot, miután négy ember is életét vesztette medvetámadásban.

Három éve két nőt öltek meg olyan medvék, amelyek az Akita kormányzóságban fekvő, harminc barnamedvét tartó, Hacsimantai vadasparkból szöktek meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.