2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb VIII.kerület

Megszépül a Pitypang ovi

Egyre több kisgyermekes fiatal költözik a Százados-negyedbe, ezért több óvodai férőhelyre van szükség. Az önkormányzat úgy döntött: teljesen új, modern és nagy épületet kap a Pitypang Tagóvoda. A 326 millió forintos beruházás munkálatai elkezdődtek, jövő szeptemberben 180 gyermek veheti majd birtokba az új, szuper intézményt.

kep2_1102_resized

Így fog kinézni az új óvoda

Megkezdődött a tereprendezés a Százados úton, ahol új épületet kap a Pitypang Tagóvoda. A mostani játszóudvar területén egy kétszintes, 180 férőhelyes óvoda épül hat csoportszobával, tornaszobával, foglalkoztatókkal, konyhával, öltözőkkel, mosdókkal; a földszinti helyiségek teljesen akadálymentesek lesznek. Az építkezés alatt a mostani intézmény végig üzemel, a költözés után azonban lebontják, és helyén zöld játszóudvart alakítanak ki. Az új zöldterület is nagyobb lesz a mostaninál, és itt kapnak helyet azok a sporteszközök is, amelyeket 2011-ben kapott az óvoda.


3902_VAA_1125_rsized

Megkezdődtek a munkálatok

A tervek szerint 2017 tavaszára fejeződik be az építkezés, a tavaszi szünet alatt megtörténik a költözés, a játszóudvar pedig jövő szeptemberre készül el.

– Már most folyamatos az érdeklődés, a szülők értesültek róla, hogy új óvoda épül, egyre többen szeretnék idehozni gyermeküket – mondta Sára Botond. – Az intézménynek nemcsak az a jelentősége, hogy az ovisok komfortos, biztonságos helyen nevelkedhetnek, hanem hosszú távon olcsóbb az üzemeltetése, hiszen az új épület energetikai besorolása jelentősen kedvezőbb lesz a régiénél – tette hozzá az alpolgármester.


VAA_6539_resized

Az új óvodában több gyermeknek lesz majd hely

A beruházáshoz szükséges bruttó 326 millió forintot már elkülönítették az önkormányzat idei költségvetésében. Ugyanakkor a kerület vezetése folyamatosan keresi a finanszírozásba bevonható pályázati forrásokat. Az önkormányzat be is nyújtott egy 400 millió forintos támogatási kérelmet, nyertes pályázat esetén a fennmaradó pénzből további óvodai felújítások valósulhatnak meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.