EUR: 345,83 Ft
CHF: 320,75 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Egyéb VIII.kerület

Megszépül a Pitypang ovi

Egyre több kisgyermekes fiatal költözik a Százados-negyedbe, ezért több óvodai férőhelyre van szükség. Az önkormányzat úgy döntött: teljesen új, modern és nagy épületet kap a Pitypang Tagóvoda. A 326 millió forintos beruházás munkálatai elkezdődtek, jövő szeptemberben 180 gyermek veheti majd birtokba az új, szuper intézményt.

kep2_1102_resized

Így fog kinézni az új óvoda

Megkezdődött a tereprendezés a Százados úton, ahol új épületet kap a Pitypang Tagóvoda. A mostani játszóudvar területén egy kétszintes, 180 férőhelyes óvoda épül hat csoportszobával, tornaszobával, foglalkoztatókkal, konyhával, öltözőkkel, mosdókkal; a földszinti helyiségek teljesen akadálymentesek lesznek. Az építkezés alatt a mostani intézmény végig üzemel, a költözés után azonban lebontják, és helyén zöld játszóudvart alakítanak ki. Az új zöldterület is nagyobb lesz a mostaninál, és itt kapnak helyet azok a sporteszközök is, amelyeket 2011-ben kapott az óvoda.


3902_VAA_1125_rsized

Megkezdődtek a munkálatok

A tervek szerint 2017 tavaszára fejeződik be az építkezés, a tavaszi szünet alatt megtörténik a költözés, a játszóudvar pedig jövő szeptemberre készül el.

– Már most folyamatos az érdeklődés, a szülők értesültek róla, hogy új óvoda épül, egyre többen szeretnék idehozni gyermeküket – mondta Sára Botond. – Az intézménynek nemcsak az a jelentősége, hogy az ovisok komfortos, biztonságos helyen nevelkedhetnek, hanem hosszú távon olcsóbb az üzemeltetése, hiszen az új épület energetikai besorolása jelentősen kedvezőbb lesz a régiénél – tette hozzá az alpolgármester.


VAA_6539_resized

Az új óvodában több gyermeknek lesz majd hely

A beruházáshoz szükséges bruttó 326 millió forintot már elkülönítették az önkormányzat idei költségvetésében. Ugyanakkor a kerület vezetése folyamatosan keresi a finanszírozásba bevonható pályázati forrásokat. Az önkormányzat be is nyújtott egy 400 millió forintos támogatási kérelmet, nyertes pályázat esetén a fennmaradó pénzből további óvodai felújítások valósulhatnak meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.