2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Méreginjekcióval végzett hat emberrel egy orvos

Méreginjekciókkal meggyilkolt hat embert, majd holttestüket elrejtette a házában vagy elásta a kertjében egy indiai orvos, akit a nyugat-indiai Maharástra szövetségi állam egyik városában őrizetbe vettek az indiai hatóságok.

A rendőrség egyik szóvivője kedden azt mondta: az egészségügyi szakember bevallotta, hogy öt nőt és egy férfit megölt. Közülük többen a nyugat-indiai Mumbaitól 230 kilométerre délre fekvő Vai városában tűntek el az elmúlt évek során.


A szóvivő hozzátette: a gyilkosságok indítéka egyelőre ismeretlen, mivel az orvos a kihallgatáson egymásnak teljesen ellentmondó információkat szolgáltatott a nyomozóknak.

Padmakar Ganvat, az ügyön dolgozó egyik rendőr a The Straits Times című szingapúri lap szerint úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség négy holttestet talált az orvos házában és egyet a kertjében.

A lap szerint a hatóságok őrizetbe vették a férfi ápolónőjét is azzal a gyanúval, hogy segédkezett a gyilkosságok végrehajtásában.

Egyelőre nem világos, hogy az áldozatok milyen viszonyban álltak az indiai sajtóban csak Doktor Halál néven emlegetett orvossal.

Indiai sajtóorgánumok arról számoltak be, hogy utolsó áldozatát egy teljesen ismeretlen gyógyszer túladagolásával küldte a halálba, miután a nő megfenyegette, hogy a rendőrséghez fordul az orvos által elkövetett egyik korábbi gyilkosság miatt.

Kapcsolódó Cikkek