EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,75 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XI.kerület

Mi lesz a Bartókon?

Folyamatosan dolgoznak a Bartók Béla úti villamosperonok építésén, amelyeket hamarosan át is adnak, azt azonban még mindig nem lehet tudni, mi lesz a szélesebb peronok kialakítása után az úttal és a járdával. A civilek a korábban tervezett kerékpársávot kérik és szélesebb járdákat, egysávosra csökkentett autóúttal.

A korábbi tervek szerint kétszer egysávosra szűkült volna az autóút és mellette biciklissávokat képzeltek el a tervezők a Bartók Béla boulevard-ra. Most azonban az itt élő civilek attól tartanak, marad a kétsávos út, csökken a járdafelület és még kerékpárút sem lesz.


bartok terv Csüllög I

A korábbi terv szerint egysávos autóút, kerékpársáv és széles járda lenne a BBB-n

– Olyan hírek vannak, amelyek szerint a főváros szeretné megtartani a kétszer kétsávos kialakítást a Bartók Béla úton, ami a villamosperonok szélesítése miatt a járdák szűkítése és fák kivágása nélkül nem lehetséges a Gellért és a Gárdonyi téri megállóknál. Folyik az építkezés, de még nem láttak napvilágot olyan tervek, amelyek kerékpársávot tartalmaznának – fogalmazott Halász Áron, a Kerékpárosklub szóvivője.

Bartók Béla úti munkálatok aszfaltozás, villamospálya felújítás, kerékpár ( Fotó: Sáfár Tibor)

A munkagépek augusztus végén levonulnak a villamos sínekről, de még nem tudni, mi lesz az úttal ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Küldtünk a BKK-nak és a fővárosnak levelet, amelyben Újbuda önkormányzata, illetve a város vezetése jelezte, hogy minden körülmények között szeretne ragaszkodni a gyalogosfelülethez. Olyan megoldást tudunk csak támogatni, amellyel a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése is zavartalanná válik. Nagyon jó lenne, ha a kerékpárossávot sikerülne kialakítani a Gellért téren – mondta Hőnyi Gyula, az önkormányzat szóvivője.


A Bartók Béla útiak és Újbuda önkormányzata egyaránt a főváros , illetve a BKK válaszára vár az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.