EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XIV.kerület

Minivasúton is nagyszerű az utazás

Európai Kerti Vasutak Találkozója Magyar Vasúttörténeti Park ( Fotó: Sáfár Tibor)

Bárki kipróbálhatta, milyen egy kerti vasúton utazni
( Fotó: Sáfár Tibor)

Nagy sikert aratott a Vasúttörténeti Parkban immár tizedik alkalommal megrendezett Európai Kerti Vasutak Találkozója. A kétnapos programon a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonultak fel az apró sínpályán, így Budapestre érkeztek Ausztria, Németország vagy épp Csehország kertivasút-klubjainak legszebb darabjai. A különlegesség viszont nemcsak az volt, hogy az érdeklődők megcsodálhatták ezeket a vasutakat, hanem a kismozdonyok mögé a gyerekek és szüleik fel is ülhettek és körbeutazhatták az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát. A látogatók utazhattak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, a Csajka sínautóban vagy kipróbálhatták erejüket a kézihajtányon is. Emellett a százéves körfűtőházban megtekinthették a kiállított gőzgépeket, egy osztrák–magyar  együttműködésben felállított Dachberg terepasztalt, egy amerikai rendszerű vasútmodellpályát és a csömödéri kisvasút kézzel készített, egyedi modelljét.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.