EUR: 331,18 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Sport

Döntőben a kajaknégyes

A pénteki eredmények a riói olimpián.

16:07


Az 1000 méteres magyar férfi kajaknégyes az ötödik helyen végzett pénteki középfutamában, így szombaton a B döntőben szállhat majd vízre.

A Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás összeállítású hajó harcolt a legjobb nyolc közé jutást érő harmadik helyért, de a hajrát nem bírta.


15:21

A kajakos Molnár Péter a hatodik helyen végzett középfutamában 200 méter egyesben, s ezzel a B döntőbe jutott a riói olimpián.

A Budapest Honvéd 30 éves sportolója – aki csütörtökön, párosban negyedikként zárt Tótka Sándorral – 2008-ban és 2011-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt ebben a számban, de az utóbbi időben inkább a párosra helyezte a hangsúlyt.
A futamból az első négy jutott az A döntőbe, a többiek szombaton a B fináléban fejezik be szereplésüket.

15:10

A magyar férfi kajaknégyes az ötödik helyen végzett 1000 méteren a pénteki előfutamában, így a később sorra kerülő középfutamba jutott a riói olimpián.

A Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás összeállítású hajónak esélye sem volt az élen zárni, végig a mezőny második felében haladt.

14:50

A magyar női kajaknégyes megnyerte pénteki előfutamát, ezzel egyből bejutott a szombati döntőbe 500 méteren a riói olimpián.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású kvartett a címvédő – annyi különbséggel, hogy a londoni győzelem alkalmával Csipes helyén Kovács Katalin ült.
Kozák már két aranyérmet szerzett Rióban, Szabó pedig egyet.

14:39

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó a harmadik helyen végzett előfutamában 1000 méteren a riói olimpia pénteki napján, így a középfutamban folytatja szereplését.

A KSI SE kettőse 2013-ban világbajnok volt ebben a számban, tavaly és tavaly előtt pedig ezüstérmes lett, így az éremesélyesek közé tartozik.
A futamból a győztes németek egyből a szombati döntőbe jutottak, a többiek a később sorra kerülő középfutamban is vízre szállnak.

14:20

A kajakos Molnár Péter a harmadik helyen végzett előfutamában a 200 méteres egyes versenyben, s a később sorra kerülő középfutamban folytatja szereplését a riói olimpia pénteki napján.

A Budapest Honvéd 30 éves sportolója – aki csütörtökön, párosban negyedikként zárt Tótka Sándorral – 2008-ban és 2011-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt ebben a számban, de az utóbbi időben inkább a párosra helyezte a hangsúlyt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek