EUR: 323,28 Ft
CHF: 286,34 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Sport

Mutatjuk: ennyit érnek a riói érmek

Az aranyérmet szerző magyar sportolók egyéni versenyszámban nettó 35 millió forintos állami bónuszban részesülhetnek, ha addig nem változik az erre vonatkozó jogszabály.

Az londoni olimpia után a Magyar Olimpiai Bizottság nem kevesebb, mint 977,79 millió forintot fizetett ki életjáradékként a sportolóknak. 2015-ben egy 35 év feletti olimpiai bajnok számláján bruttó 237.700 forint landolt havonta, ám az ezüst- és bronzérmesek sem szomorkodhattak, hiszen őket ennek az összegnek a 60, illetve 40 százalékával jutalmazták. Ha nem változik a jogszabály, a riói olimpia után 35 millió forintot érhet az első hely.rio olimpia érem érmek


Érdekesség képen Lengyelországban autóval jutalmazzák a győztest, míg Dél-Koreában felmentik az aranyérmes sportolókat a katonai szolgálat alól. A német olimpiai bajnokok az anyagi juttatáson túl életük végéig ingyen sörözhetnek, míg Észtország legjobbjai minden adófizetés alól felmentik.

rio olimpia életkor kor csapat évek

Kapcsolódó Cikkek

 • Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Sima meccsen 3-0-re legyőzte a Real Madrid az AS Roma csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A spanyol csapat 200- óta először lépett pályára a sorozatban Cristiano Ronaldo nélkül és a hiánya egyáltalán nem volt érzékelhető.

 • Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák Balázs marad az Egyesült Arab Emírségekben, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szerdán aláírt az élvonalbeli újonc al-Ittihad Kalbához, miután az al-Vahdával nem hosszabbította meg szerződését.

 • Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Egyre valószínűbb, hogy lebontják a phjongcshangi téli olimpia helyszíneinek nagy részét, mivel túl költséges a fenntartásuk. Hét hónappal az ötkarikás játékok befejezése után a létesítmények – sípályák, stadionok, csarnokok – többnyire üresen állnak, vagy már erősen leromlott állapotban vannak, és bár az olimpiát megelőzően számos tanulmány készült arról, hogy ezeket hogyan lehet majd hasznosítani, ebből egyelőre szinte semmi nem valósult meg.