EUR: 345,76 Ft
CHF: 319,96 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb XIV.kerület

Nagyon drágák a zuglói albérletek

Mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki albérletet keres Zuglóban. Hegyi Zsolt, a Lokál Extrának nyilatkozó ingatlanközvetítő szerint ennek több oka is van, ám a kerület mindig is kiemelt terület volt az albérleteket keresők körében. És persze jönnek az új egyetemisták, főiskolások is.

Adult couple emerging from moving crates

Egy albérlet nagy terhet ró a bérlőkre

Július 26-án tették közzé a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezután beindult a frissen felvettek körében az albérletkeresés. Zuglóban rengeteg kiadó lakást lehet találni, de ez egyáltalán nem olcsó mulatság.
– A kerület mindig is frekventált hely volt a lakásvásárlók és az albérletet keresők körében, hiszen elég jó a közlekedés és a kerület nagy része kertváros – mondta a Lokál Extrának Hegyi Zsolt. – A választék bőséges az egyszobás lakásokon át egészen a kertes házig. Persze, az árak között is óriási különbség van. Az egyszobás lakások ára átlagosan 80–100 ezer forint körül van.


A városközponthoz közel lévő panelházakban a másfél-kétszobás lakásokért 130–150 ezer forintot kell fizetni, az ennél nagyobbak ára eléri a 200 ezer forintot havonta. Akkor sem csökkenek az árak, ha eltávolodunk a központtól, hiszen az már kertvárosi rész, így a tulajdonosok ott éppen a zöldövezeti extrák miatt nyomták meg az árakat. Pluszköltséget jelent, ha valakinek autója van, legalábbis a belső részen, hiszen ott nagyon sok helyen fizetni kell a parkolásért. Azt is figyelembe kell venni, hogy ezek a lakások nem, vagy csak alig vannak berendezve, igaz, a mindennapi élethez szükséges háztartási gépek azért mindenhol benne vannak az árban.

panel2

A kétszobás panellakásért Zuglóban átlagosan 120 ezer forintot kell fizetni havonta

Hegyi Zsolt hozzátette, nagy segítség lehet az egyetemistáknak, ha többen költöznek egy nagyobb lakásba, hiszen így a költségek többfelé oszlanak, és még mindig alacsonyabbak, mint ha valaki egyedül bérelne egy egyszobást lakást.


– A kerületben lehet bérelni családi házat is, de az már megint egy magasabb árkategória. Egy 80–100 négyzetméteres házért alsó hangon simán elkérnek 250–300 ezer forintot havonta, de ennél drágábbak is vannak. Mindent egybevetve és az átlagosan kéthavi bérleti díjnak megfelelő kauciót is számolva, 400–500 ezer forintnak kell a pénztárcában lenni ahhoz, hogy valaki ma Zuglóban kibérelhessen egy normális méretű, élhető lakást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.