EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,26 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Négyen erőszakolták meg a turistalányt

Több mint egy éve tart a nyomozás annak a négy férfinak az ügyében, akik a gyanú szerint tavaly július 26-án este megerőszakoltak egy 26 éves francia lányt a Népligetben. A kegyetlen erőszaktevők, akik tettük után magára hagyták áldozatukat, azóta már házi őrizetben várják a nyomozás befejezését.

Hiába fogták el bravúros gyorsasággal a kőbányai zsaruk azt a négy férfit, akik a gyanú szerint egy 26 éves ittas francia lányt erőszakoltak meg a Népligetben még 2015. július 26-án, vádemelésre egyelőre nem került sor az ügyben. A borzalmas bűncselekmény helyszínéhez egy járókelő hívott rendőröket, mert a Népliget szélén egy eszméletlen, félig lemeztelenített nőt talált. Kiszaladt az Üllői útra, hogy segítséget kérjen, de eszébe jutott, hogy újra ellenőrzi a nő állapotát. Amikor visszatért, azt látta, hogy egy szürke ruhás férfi éppen a nő ruháit rendezgeti. A megtaláló kiabálni kezdett, mire a szürke ruhás elrohant – írta korábban a Zsaru Magazin.


Az eszméletlen áldozat kórházi vizsgálata során kiderült, hogy vélhetően többen is megerőszakolták, ezért a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonnal a lehetséges elkövetők után vetették magukat. Nehéz dolguk volt, mert az áldozat semmire sem emlékezett. A lány aznap jött Magyarországra, barátjával több belvárosi kocsmában ittak, majd valahogy elvesztették egymást. Ráadásul az áldozat emlékeiből nem kevés: 16 óra esett ki.

02cc_Kőbánya_REPRO_TaláltFranciaLány_BL

A zsaruk éjjel-nappal a térfigyelő kamerák felvételeit nézték, hogy kiderítsék, merre járt az áldozat. Egy Népszínház utcai kamera képén találtak rá végül a lányra, aki a felvételek tanúsága szerint előbb szóba elegyedett egy ismeretlen férfival, majd beszállt barátainak autójába. A kocsi rendszáma alapján a nyomozók gyorsan eljutottak az elkövetőkhöz: az autó tulajdonosához, a 21 éves kézdivásárhelyi B. Béla Richárdhoz és barátaihoz, M. Andráshoz (21), G. Jánoshoz (18) és E. Sz. Józsefhez (19). Ők részben beismerték, hogy itatták a nőt, sőt: egy marihuánás cigarettát is elszívattak vele, majd mind a négyen megerőszakolták, végül kitették a Népliget szélén. Őrizetbe kerültek, majd elrendelték előzetes letartóztatásukat.


02b_Kőbánya_REPRO_TaláltFranciaLány_BL 02a_Kőbánya_REPRO_TaláltFranciaLány_BL

Lapunk érdeklődésére most a BRFK csak annyit közölt, hogy a nyomozás határidejét az ügy egyéves évfordulóján meghosszabbították, így vádemelésre szeptemberig aligha kerülhet sor. Ráadásul a bíróság döntése értelmében azóta már mind a négyen házi őrizetbe kerültek, holott nem magyar állampolgárok.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.