EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,24 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld XVII.kerület

Nem lesz már a régi a suliudvar

Romokban az Újlak iskola udvara! Megkezdődött ugyanis a várva várt felújítás. A több mint 30 éves udvar korszerűtlen és balesetveszélyes volt, ezért a régi aszfaltot feltörték, az idős fákat részben kivágták, részben alaposan megmetszették.

Mint a Lokál Extra megtudta, többnyire térkővel burkolják majd az udvart, de jóval több lesz a zöldfelület is, mint eddig. A kerítés körül például két méter széles füves, bokros sávot alakítanak ki. Új játszóeszközök is érkeznek, valamint a régi rozzant padokat is újakra cserélik. Bár már csak kevesebb mint egy hónap van hátra az iskolakezdésig, a legfeljebb 40 milliós önkormányzati beruházás – ígérik – a becsöngetésre biztosan befejeződik, a nebulók az első szünetben már egy teljesen megújult, korszerű és biztonságos udvaron zsibonghatnak.

Megkezdték az udvar felújítását, Újlak Utcai Általános Iskola (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.