EUR: 323,54 Ft
CHF: 286,14 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

Niedermüller: Találkoztam Soros Györggyel

Kiderült, ki az a két magyar politikus, akik Soros György legfőbb szövetségesei Brüsszelben. Niedermüller Pétert, a DK, illetve Meszerics Tamást, az LMP EP-képviselőjét emailben kerestük meg, azonban kérdéseinkre csak Niedermüllertől kaptunk választ.

Röszke, 2015. szeptember 14. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP) képviselője (j) és Gianni Pittella, a szocialisták és demokraták (S&D) európai parlamenti frakciójának vezetője sajtótájékoztatót tart az egyik röszkei idegenrendészeti előállító előtt 2015. szeptember 14-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Niedermüller Péter (DK) és Gianni Pittella, a szocialisták és demokraták (S&D) európai parlamenti frakciójának vezetője
fotó: MTI

Ahogy arról korábban a Lokál is beszámolt: a közelmúltban napvilágot látott egy lista, amely azoknak a politikusoknak a nevét tartalmazza, akik „megbízható szövetségeseknek” számítanak Soros György számára az Európai Parlamentben. A dokumentum több száz nevet sorol fel. Két magyar is található köztük, Niedermüller Péter, a DK, illetve Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője.


Mindkét politikust megkerestük. Arra voltunk kíváncsiak, hogy tudtak-e a listáról, valamint arról, hogy az ő nevük és elérhetőségeik is szerepelnek-e rajta. Soros Györgyhöz, illetve a hozzá köthető szervezetekhez való kapcsolatukról kérdeztük őket. Egyedül Niedermüller Pétertől kaptunk választ.

– A lista létéről csak a médiából értesültem. Közös konferenciákat rendeztem az OSI-tal (Soros egyik szervezete – a szerk.), ennek keretében találkoztam Soros Györggyel is Brüsszelben. Semmilyen anyagi támogatást nem kaptam semmilyen Soroshoz köthető szervezettől, illetve senkitől nem kaptam és nem is fogadok el instrukciókat. A választóimat szolgálom – nyilatkozta a Lokálnak a Gyurcsány-párt politikusa.


Soros eddig nyolcmillió dollárt költött a migrációs hullámot támogató globális szervezetekre, és a lista alapján úgy tűnik, már politikusi hálóján keresztül is igyekszik befolyásolni Európa jövőjét.

Budapest, 2011. november 3. Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke (j) az egyetemen, ahol előadást tartott Reflexivity at Work in the European Union címmel. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2011. november 3.
Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke (j) az egyetemen, ahol előadást tartott Reflexivity at Work in the European Union címmel.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek