EUR: 310,23 Ft
CHF: 258,69 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Niedermüller: Találkoztam Soros Györggyel

Kiderült, ki az a két magyar politikus, akik Soros György legfőbb szövetségesei Brüsszelben. Niedermüller Pétert, a DK, illetve Meszerics Tamást, az LMP EP-képviselőjét emailben kerestük meg, azonban kérdéseinkre csak Niedermüllertől kaptunk választ.

Röszke, 2015. szeptember 14. Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP) képviselője (j) és Gianni Pittella, a szocialisták és demokraták (S&D) európai parlamenti frakciójának vezetője sajtótájékoztatót tart az egyik röszkei idegenrendészeti előállító előtt 2015. szeptember 14-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Niedermüller Péter (DK) és Gianni Pittella, a szocialisták és demokraták (S&D) európai parlamenti frakciójának vezetője
fotó: MTI

Ahogy arról korábban a Lokál is beszámolt: a közelmúltban napvilágot látott egy lista, amely azoknak a politikusoknak a nevét tartalmazza, akik „megbízható szövetségeseknek” számítanak Soros György számára az Európai Parlamentben. A dokumentum több száz nevet sorol fel. Két magyar is található köztük, Niedermüller Péter, a DK, illetve Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője.


Mindkét politikust megkerestük. Arra voltunk kíváncsiak, hogy tudtak-e a listáról, valamint arról, hogy az ő nevük és elérhetőségeik is szerepelnek-e rajta. Soros Györgyhöz, illetve a hozzá köthető szervezetekhez való kapcsolatukról kérdeztük őket. Egyedül Niedermüller Pétertől kaptunk választ.

– A lista létéről csak a médiából értesültem. Közös konferenciákat rendeztem az OSI-tal (Soros egyik szervezete – a szerk.), ennek keretében találkoztam Soros Györggyel is Brüsszelben. Semmilyen anyagi támogatást nem kaptam semmilyen Soroshoz köthető szervezettől, illetve senkitől nem kaptam és nem is fogadok el instrukciókat. A választóimat szolgálom – nyilatkozta a Lokálnak a Gyurcsány-párt politikusa.


Soros eddig nyolcmillió dollárt költött a migrációs hullámot támogató globális szervezetekre, és a lista alapján úgy tűnik, már politikusi hálóján keresztül is igyekszik befolyásolni Európa jövőjét.

Budapest, 2011. november 3. Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke (j) az egyetemen, ahol előadást tartott Reflexivity at Work in the European Union címmel. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2011. november 3.
Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke (j) az egyetemen, ahol előadást tartott Reflexivity at Work in the European Union címmel.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Rogán: Jottányit sem engedünk

  Rogán: Jottányit sem engedünk

  “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

 • Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Kisétált az őrizetből Gyárfás

  Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.

 • Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Újabb migránshullámot gerjeszt az unió

  Már nem is kell átkelniük Európán, az EU áttelepítési programja keretében 40 ezer migránst maga az Európai Bizottság segít ide jutni az áttelepítési programmal, amelybe most újabb 10 ezer főt vonnak be – erről Dimitrisz Avramopulosz, a bizottság migrációs ügyekért felelős tagja nyilatkozott azután, hogy tárgyalt Horst Seehofer német belügyminiszterrel.