EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Külföld

Nizzai terror – Gonosz emberek jöttek

Gonosz emberek jöttek, hogy megöljenek minket – ezt mondta szüleinek a nizzai terrortámadásról egy magyar üzletember óvodás kislánya. Érdi Gábor francia állampolgárságú barátjuknál volt látogatóban családjával a 84 emberéletet követelő tragédia idején. Nem sokon múlt, hogy ők is áldozatai legyenek a merényletnek.

– A sétányon akkora tömeg volt, hogy úgy döntöttünk, a tengerpartról nézzük végig az ünnepi tűzijátékot a feleségemmel és a kislányommal. Amikor vége lett, elindultunk vissza a Promenade des Anglais felé, hogy megvacsorázzunk. Én egy amerikai étterembe szerettem volna menni, de a feleségem ragaszkodott ahhoz, hogy egy pont ellentétes irányban lévő olasz helyen együnk. Gyakorlatilag neki köszönhető, hogy még életben vagyunk.


Gábor elmondása szerint először fel sem fogták az emberek, mi történik, hatalmas volt a pánik, mindenki menekült, futott, amerre látott. A támadás után mindenhol vérben úszó holttestek hevertek, közülük többen gyermekek. Sokkoló volt a látvány.

– A tragédiát követő napokban a végtelen fájdalom, elkeseredettség és félelem jellemezte a közhangulatot. A francia emberek számítanak bekövetkező terrorakciókra és nem érzik biztonságban magukat saját országukban. Bár többen állították, hogy fegyveres katonák járőröztek az ünnepség ideje előtt és alatt, mi csak a rendezvényt biztosító rendőröket láttuk a tengerparti sétányon.


A történtek Gábor családját is megviselték. Kislánya, Hanna még csak óvodáskorú és érthető módon szülei tudni szerették volna, ő hogyan élte meg a szörnyű éjszaka eseményeit.

– Megkérdeztük tőle, tudja-e mi történt előző este. Határozott választ adott: „Gonosz emberek jöttek, hogy megöljenek minket” – mesélte az üzletember, aki szerint a helyi lakosok úgy érzik, Nizzában az élet már soha nem lesz olyan, mint a támadás előtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tripla sorscsapást élt túl

  Tripla sorscsapást élt túl

  Nincs szerencséje az amerikai Dylan McWilliamsnek a vadállatokkal: az elmúlt négy évben a 20 éves fiatalembert megharapta egy medve, megmarta egy csörgőkígyó, és a héten Hawaii partjainál egy tigriscápa harapott a lábszárába.

 • Kaméleon

  Kaméleon

  Testfestékkel álcázta modelljét Trina Merry, akinek az volt a célja, hogy az alanya teljes mértékben egybeolvadjon a háttérrel.

 • Süket és vak kutyus mentett életet

  Süket és vak kutyus mentett életet

  Hálás lehet az az amerikai család 17 éves kutyájának, ugyanis Queensland államban található tanyájukról elkóborolt 3 éves kislányuk, akire a hűséges juhászkutya vigyázott az erdőben.

 • Vádat emeltek a torontói gázoló ellen

  Vádat emeltek a torontói gázoló ellen

  Vádat emelt tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt kedden egy torontói bíró Alek Minassian gyanúsított ellen, aki az előző nap bérelt kisteherautójával járókelők közé hajtott Torontóban – jelentette a kanadai sajtó.