2020. augusztus 15., szombat
Mária

Sport

Nyaksérülés miatt halt meg a politikus gyereke

Nyaksérülés miatt halt meg egy tíz éves fiú a világ legmagasabb vízi csúszdáján Kansas City mellett még vasárnap – közölte a helyi rendőrség.

A tájékoztatás szerint Caleb Thomas Schwab, aki egy kansasi republikánus képviselő gyermeke, “végzetes nyaksérülést” szenvedett, miközben két nővel együtt csúszott le az 51 méter magas csúszdáról. A közlés szerint a park vészhelyzeti egysége már holtan találta a fiút a csúszda aljában. A két nő egyébként szintén megsérült az arcán, őket a helyi kórházban látták el.


Az eset a Schlitterbahn Waterpark elnevezésű helyen történt, a Verrückt (Őrült) nevű csúszdán, amely a létesítmény egyik fő attrakciójának számít: a Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb csúszdájaként.

A tragédia után Scott Schwab kansasi republikánus képviselő és felesége közleményben hozta nyilvánosságra, hogy tízéves fiuk, Caleb Thomas Schwab szenvedett halálos balesetet a csúszdán. A gyermek a szüleivel tartózkodott a vízi parkban vasárnap.

Winter Prosapio, a vízi park szóvivője elmondta, hogy a szóban forgó csúszda több mint 51 méter magas, 264 lépcsőfokot kell megmászni ahhoz, hogy valaki lecsúszhasson rajta. A hullámvasúthoz hasonló csúszdán többszemélyes csónakokkal lehet lecsúszni.

A csúszdaparkot a tervek szerdán nyitják meg, a Verrückt további működését felfüggesztették a vizsgálat idejére és annak eredményétől függően a hatóságok döntik majd el, hogy meg lehet-e ismét nyitni.

Kapcsolódó Cikkek