EUR: 332,35 Ft
CHF: 302,13 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb IV.kerület

Olimpikonokat tüntettek ki

Az újpesti önkormányzat 2012-ben, a londoni olimpia után teremtett hagyományt azzal, hogy Újpest legrangosabb elismeréseivel jutalmazták a sikereket elért sportolóikat. Nos, a riói olimpia után is van ok az ünneplésre.
– Valamennyi Rióba utazó és tisztességgel helytálló magyar sportoló mindannyiunknak hatalmas örömöt és büszkeséget szerzett, továbbá komoly elismerést vívott ki hazánknak – mondta Wintermantel Zsolt polgármester. – Különösen büszkék vagyunk az UTE versenyzőire, akik a Vasas mögött és a Honvéd előtt a második legeredményesebbek voltak a hazai egyesületek közül. Sporttörténelmileg fontos eredmény, hogy Gyurta Dánielt beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába.

Újpesti olimpikonok kitüntetése Gyurta Dániel, Kozák Danuta,Hollósi Antal Gábor, Naszvagyi Vilmos ( Fotó: Sáfár Tibor)

A kitüntettek, azaz Gyurta Dániel, Kozák Danuta,Hollósi Antal Gábor és Naszvagyi Vilmos ( Fotó: Sáfár Tibor)

Újpest városa és az Újpesti Torna Egylet történelme és jelene sem szétválasztható. Újpest polgárai és közössége is különösen megbecsüli sportolóit.
A polgármester rendkívüli közgyűlést hívott össze, az Újpesti Városnapok keretében pedig Kozák Danuta és Gyurta Dániel Újpest Díszpolgára címet, Kapás Boglárka Újpestért Díjat, Tótka Sándor, Kozák Danuta edzője, Somogyi Béla és az UTE kajak-kenu szakosztályának vezetője, Doma Gergő az önkormányzat elismerő oklevelét vehette át.


Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.