EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Sport

„Ismeretlen” arcok az olimpiai hőseink

Alig több mint egy héttel a riói olimpia után arra voltunk kíváncsiak, hogy a nyári játékok magyar hőseit – valamint egy kakukktojást – felismerik-e fényképről a magyarok. Bejött, amire számítottunk, nevezetesen hogy bizony az olimpia hazai sztárjai a Facebookon népszerűek, de a valóságban alig ismerik őket az emberek.

Hosszú Katinka, Kozák Danuta, Szász Emese és Szilágyi Áron, valamint a 23-szoros olimpiai bajnok, az amerikai Michael Phelps fényképét mutatta meg a Lokál az utca emberének. A teszt során azt szerettük volna megtudni, hogy mennyire ismerik a magyarok azokat, akiket néhány nappal ezelőtt még hősként ünnepelt az ország.


Nos, bár a legtöbben hangsúlyozták, hogy végig követték az olimpia eseményeit, és szurkoltak a magyaroknak, az arcfelismerés már nem ment ilyen könnyen. Hosszú Katinkát majdhogynem mindenki be tudta azonosítani, még azok is, akik nem feltétlenül követték feszült figyelemmel az ötkarikás játékokat, sőt azt is tudták, hogy hány érmet szerzett az úszónő. Az immár négyszeres olimpiai bajnok Kozák Danutával már sok gondjuk akadt a járókelőknek, Szilágyi Áront és Szász Emesét pedig csak néhányan találták el. Sőt sikerült belenyúlnunk a „tutiba” is, mert megállítottunk egy lányt, akiről kiderült, hogy valamikor vívott, és még találkozott is Szilágyival, de a neve nem jutott eszébe…

Jellemző, hogy volt, aki szerint Szász Emese kajakos, Michael Phelps birkózó, de akadt, aki meggyőződéssel állította, hogy Kozák Danuta fotóján Egerszegi Krisztina látható.


Kapcsolódó Cikkek