2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb

Örömkönnyek és boldogság – ez történik, ha nyerünk a lottón

Mindenki álmodozik arról, hogy egyszer telitalálata lesz a lottón. Sokan úgy képzelik, hogy még a munkahelyüket sem hagyják majd ott, de mi történik valójában? Lottónyertesek meséltek erről.

Egy 27 éves fiatal, Matt Myles 1 millió fontot, azaz több mint 380 millió forintot nyert. Szerinte a pénz igenis boldogít.
– Amióta nyertem, folyton mosolygok. Utazgatok a világban, hírességekkel beszélek és ezt a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna. Azt mondják, hogy pénzzel nem lehet boldogságot venni, de én sosem voltam boldogabb – tette hozzá. Egy másik szerencsés, Richard Lusting minden egyes nap lottózik, eddig hétszer nyert nagyobb összeget és megvan a saját szabályrendszere is, amihez ragaszkodik. Ellenzi a gépi számválasztást, mert úgy gondolja, magunknak kell kiválasztanunk a számokat, de ne szülinapokat, évfordulókat válasszunk, mert akkor általában csak alacsony számokat ikszelünk (1-től 31-ig). Pontosan el kell dönteni, hogy mennyit tudunk nélkülözni a családi kasszából és sose lépjük túl ezt az összeget.
Egy jókedvű nagymama, Julie Leach húsz évig egy üveggyapotgyárban dolgozott, azonnal felmondott, amikor 140 millió dollárt nyert. Állítása szerint 30 órán át nem aludt, mert azon gondolkodott, hogy mire költse a pénzét. Úgy döntött, hogy ingatlanokba fekteti és biztosítja a gyerekei jövőjét, hogy ne legyen nekik olyan nehéz életük, mint amilyen neki volt. Nicky Cusack pedig hiába nyert 840 millió forintnak megfelelő fontot, nem akart tétlenül otthon ülni, ezért inkább visszament dolgozni. Egy szupermarketben vállalt munkát, pakolta a polcokat.
– Mellrákkal küzdöttem, amikor megnyertem a pénzt, és nem akartam egyedül lenni, a munkahelyen vannak ugyanis a barátaim – nyilatkozta az asszony. A legújabb lottónyertes, Sonia Davies a pajzsmirigyműtétje után úgy érezte, hogy kijátszotta a halált, így igazán szerencsés. Rögtön felhívta a kórházi betegágyáról a lányát, Stephanie-t hogy azonnal vegyen egy szelvényt.  Soniának nagyon jó megérzése volt, a család ugyanis 17 milliárd forintnak megfelelő dollárt nyert és mindenkinek jutott a pénzből.
Hazánkban a legnagyobb visszhangot egy magyar lottómilliomos valós vagy elképzelt életéről szóló könyv keltette. A Lottón nyertem 2005-ben jelent meg, mintegy két évvel azután, hogy valaki megnyerte minden idők legnagyobb, többmilliárdos hazai lottónyereményét. A férfi rövid időn belül felmondott a munkahelyén, majd vett egy tűzpiros Ferrarit Németországban.


03.08.16. Ł61million EuroMillions lottery winning syndicate family from Monmouthshire pictured at the Celitc Resort, Newport.Pictured from left to right Stephanie Davies (23), her boyfriend Steve Powell (30), Courtney Davies (19), Sonia Davies (53), her partner Keith Reynolds (55)., Image: 296067127, License: Rights-managed, Restrictions: -ALLCOUNTRY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Splash

Stephanie örül, hogy édesanyja felhívta, hogy vegyen egy lottószelvényt. 17 milliárd forintnak megfelelő összeget nyertek.  fotó: Profimédia

Members of the Davies family (from the left) Keith Reynolds, Sonia Davies, Stephanie Davies, Courtney Davies and Steve Powell, who scooped a £61.1 million EuroMillions jackpot, celebrate their win at the Celtic Manor Resort in Newport, south-east Wales., Image: 296037205, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Sonia Davies (fehér ruhában) a műtétje után érezte azt, hogy kijátszotta a halált, ezért igazán szerencsés. Nyert is a lottón! fotó: Profimédia

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.