EUR: 310,94 Ft
CHF: 259,63 Ft
2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Belföld

Őszödi nyaralóval bukott le Varju

Három cégéről is elfeledkezhetett Varju László, a DK-alelnök vagyonnyilatkozatában ugyanis 2015-ig nincs nyomuk a vállalkozásoknak. A Gyurcsány-párt politikusának bevallásaiban van más furcsaság is: bár Varju papíron nincstelen, valójában két nyaralója is van Balatonőszödön.

Varjú László (jobbra) asztal alatt intézte az ügyeit (Fotó: MTI)

Varjú László (jobbra) asztal alatt intézte az ügyeit (Fotó: MTI)

Több tízmillió forintos árbevételű cégek, medencés panzió Taksonyban, két üdülő Balatonőszödön, egy BMW és egy Volvo – csak néhány a tételek közül, amelyeknek nincs nyomuk Varju László vagyonnyilatkozatában. Pedig valójában mindegyik a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének tulajdona, papíron mégis nincstelenként tűnik fel a Gyurcsány Ferenc vezette formáció országgyűlési képviselője. Varju László ugyanis saját bevallása szerint bérelt autóval jár, otthona, egy 116 négyzetméteres lakás  a feleségéé. Emellett tízmilliós megtakarítása és nyolcmilliós adóssága van.


Hogy lehet Varju egyszerre gazdag és szegény? Úgy, hogy a DK alelnöke saját vagyontárgyait különböző cégekre íratja át, így pedig már nem kell feltüntetnie a vagyonbevallásaiban, mennyi minden is van a zsebében. Minderről a Direct36 számolt be.

Az oknyomozó portál szerint Gyurcsány jobbkeze elvesztette a fonalat a sűrű cégalapításban, legalább három vállalkozását ugyanis hosszú évekig kifelejtette az éves bevallásaiból.

A kínos lebukásról szerettük volna megkérdezni Varju Lászlót is, de elhárította a megkeresésünket. Korábban a Direct36-nak saját rendetlenségével magyarázta a mulasztásait. A DK közleményében azt írta, hogy bár Varju hibát követett el, ezt korrigálta, és legújabb vagyonnyilatkozatában már minden tulajdonáról beszámol. A Gyurcsány Ferenc vezette párt kiemeli, a jövőben a vagyonnyilatkozati rendszer megújításáért fog küzdeni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Varga Mihály további minisztersége üzenet a piacoknak

  Orbán Viktor miniszterelnök azon bejelentése, hogy továbbra is Varga Mihály vezeti a Nemzetgazdasági Minisztériumot, üzenet a piacoknak, azt üzeni, hogy marad az eddigi fegyelmezett költségvetési politika – mondta a Századvég Alapítvány közgazdásza az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Túraútvonalat hoznak létre négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

  Év végére készül el a négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést – Rákóczifalvát, Rákócziújfalut, Tiszavárkonyt és Vezsenyt – összekötő túraútvonal a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte Kósa Lajos, Rákóczifalva polgármestere az MTI-vel.

 • Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Cserbenhagyó svájci autóst vettek őrizetbe Zalában

  Őrizetbe vettek a keszthelyi rendőrök egy svájci férfit, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott Gyenesdiáson, de segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

 • Balesetben meghalt egy kilencéves gyerek

  Balesetben meghalt egy kilencéves gyerek

  Meghalt egy kerékpáron utazó kilencéves gyermek szombaton Ónodnál, amikor a biciklit kormányzó fiatal egy kisteherautó elé kanyarodott – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.