EUR: 331,18 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Extra

Pásztor Erzsi: A Csengetett, Mylord? megunhatatlan!

Pásztor Erzsi színésznő Mrs.Liptonnak kölcsönözte a hangját a Csengetett, Mylord?-ban. A művésznő segítségével arra kerestük a választ, hogy vajon az angol sorozat minek köszönheti töretlen népszerűségét Magyarországon.

Hosszú elemzéseket is lehet arról olvasni, hogy Magyarországon miért ennyire népszerű a Csengetett, Mylord. Nagy-Britanniában már szinte elfelejtették a sorozatot, a szereplők még csak nem is tartják életük legkiemelkedőbb munkájának, de mi magyarok egyszerűen imádjuk, akárcsak a Bud Spencer filmeket! Pásztor Erzsi szerint  azonban fölösleges a sok szócséplés erről, egyszerű válasza van a film sikerére:


Budapest, 2015. augusztus 26. Pásztor Erzsi színművész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Pásztor Erzsi is imádja a Csengetett, Mylord? -ot. MTVA Fotó: Zih Zsolt

– Mert nagyon jó! Ez a magyarázat! Rengeteg az unalmas, szemétre való film, így nem csoda, hogy egy ilyen fantasztikus sorozatot százötödszörre is élvezünk. Ez talán köszönhető a zseniális magyar fordításnak és a remek szinkronnak is. Igazi telitalálat és megunhatatlan! Minket magyarokat nem érdekel, hogy mi népszerű külföldön, vagy miért fogadták kisebb lelkesedéssel a sorozatot, mi megyünk a saját fejünk után és egyszerűen rajongunk ezért a sorozatért! Ezt nem hiszem, hogy meg lehet magyarázni. Harminc éve szerepeltem egy szovjet-magyar filmben és nemrég felkeresett két tündéri orosz fiatal egy tolmáccsal, mert Oroszországban még mindig őrületes siker az a film, többször levetítik. Pedig én már a nevére sem emlékszem, valami hasonló lehet a Csengetett, Mylorddal is – tette hozzá a Lokálnak Pásztor Erzsi, aki a Szomszédokban Janka nénit alakította. Így több kultikus alkotáshoz is köze van. A Csengetett, Mylord? – ban Lady Levender a kedvence, de odavan Ivy-ért, Mabelért és persze Mrs. Liptonért is.

– Előfordult, hogy többször éjszaka szinkronizáltunk. Emlékszem egyik alkalommal Hámori Ildikó (Ivy) törött lábbal dolgozott és a büféből hoztunk fagyott borsót a lábára. Ott volt Isten nyugosztalja, Hollósi Frici (Alfred Stokes) is, akivel annyira röhögtünk, hogy a szinkronrendező ránk szól, hogy fejezzük már be. Imádtuk ezt a munkát! – tette hozzá a művésznő.


Korábban a blastingnew.com oldalon arról írtak, hogy azért kísérhette hűvösebb fogadtatás a filmsorozatot Nagy-Britanniában, mert az írópáros Jimmy Perry és David Croft ekkor több újdonsággal is kísérletezett. A bevált recept szerint a hasonló sorozatok általában harminc percesek voltak, a Csengetett, Mylord? részei azonban egyenként 50 percesek. Ez a nem megszokott időtartam is közrejátszott abban, hogy a nézők idegenkedtek tőle, és a mai napig alig ismétlik, mert hossza nem illik bele a televíziók megszokott műsorstruktúrájába. A magyar tévénézők viszont épp, hogy az 50-60 perces sorozathosszúsághoz szoktak hozzá. Mi azonban nem gondolnánk, hogy csak ez számított, ugyanis az összes karakter szerethető és nincs olyan rész, amit ne néznénk bármikor újra!

Kapcsolódó Cikkek