2019. október 18., péntek
Lukács

Sport

Phelps: vad és nagyszerű csata volt Laciékkal!

Az amerikai Michael Phelps szerint a riói olimpián meglehetősen vad verseny volt a 100 méteres pillangóúszás döntője, amelyben Cseh Lászlóval és a dél-afrikai Chad Le Clos-val hárman is egyszerre, 51.14 másodperces idővel csaptak célba a második helyen.

“Felnéztem a kijelzőre és láttam, hogy második vagyok, majd miután újra odapillantottam, már László és Chad is mondta, hogy mindannyian ezüstérmesek lettünk” – nyilatkozta Phelps arról, hogyan élte át a célba érést, amelyet igazán különlegesnek nevezett.


Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13. Az amerikai Michael Phelps, Cseh László és a dél-afrikai Chad Le Clos (b-j) a célban a férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 12-én. A három úszó holtversenyben ezüstérmet nyert. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13.
Az amerikai Michael Phelps, Cseh László és a dél-afrikai Chad Le Clos (b-j) a célban a férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 12-én. A három úszó holtversenyben ezüstérmet nyert.
MTI Fotó: Illyés Tibor

“Nem panaszkodhatok, nagyszerű csata volt” – fogalmazott minden idők legeredményesebb olimpikonja.

A szám világbajnoki címvédője, Le Clos bízik benne, hogy hármuknak nem ez volt az utolsó közös versenyük és fognak még egymás ellen küzdeni. A futam után a dél-afrikai megkérdezte Phelpst, mi lesz négy év múlva, de ő csak annyit felelt, hogy visszavonulása végleges és nem fog versenyezni Tokióban.


“A sportolói életem ajtaját végleg bezárom, most a családommal és a kisfiammal, Boomerrel akarok jóval több időt tölteni” – hangsúlyozta az ezt megelőző három olimpián 100 méter pillangón győztes Phelps, aki 27. olimpiai érmét nyerte, ezek közül 22 arany.

A számot a szingapúri Joseph Schooling 50.39 másodperces idővel fölényesen nyerte meg.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13. A Magyar Olimpiai Bizottság által közzétett képen a három második helyezett, az amerikai Michael Phelps, a dél-afrikai Chad Le Clos és Cseh László (j-b) a férfi 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a riói nyári olimpián az Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 12-én. MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13.
A Magyar Olimpiai Bizottság által közzétett képen a három második helyezett, az amerikai Michael Phelps, a dél-afrikai Chad Le Clos és Cseh László (j-b) a férfi 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a riói nyári olimpián az Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 12-én.
MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter

Kapcsolódó Cikkek