2020. augusztus 12., szerda
Klára

Külföld

Pokolgép pusztított egy szálloda előtt

Teherautóba rejtett pokolgép robbant egy, jobbára külföldiek által használt szállodánál az afgán fővárosban, Kabulban hétfőn, de külföldi áldozata nincs a terrortámadásnak – közölte a Tolo News helyi tévéállomás.

A híradás szerint a támadás idején a szállóban 11 külföldi állampolgár, kilencfős kiszolgáló személyzet és 26 biztonság őr volt.


A robbanást követően Kabulban több helyütt megszűnt az áramszolgáltatás, és fegyveresek támadást indított a szálló ellen. A városban megszólaltak a szirénák, sokan a robbanás zajára kiszaladtak az utcára.

Gul Aga Roháni, a kabuli rendőrparancsnok helyettese elmondta, hogy a robbanás a nemzetközi repülőtértől keletre történt, a Northgate nevű szállodánál, ahol külföldi vállalkozók is laknak. Annak ellenére, hogy erős volt a robbanás, viszonylag kevés volt az áldozat. Abdul Rahman Rahimi kabuli rendőrfőnök azt mondta, hogy a detonáció következtében egy támadó meghalt, két társát pedig lelőtték a rendőrök. Egy rendőr is meghalt, négy pedig megsebesült.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek e-mailben megerősítette, hogy ők az elkövetők. Állítása szerint fegyvereseik behatoltak az épületegyüttesbe, és tucatnyi áldozata volt a támadásban, de a szélsőségesek sokszor túlzásokba esnek, amikor terrorcselekményeik áldozatairól adnak hírt.

Kapcsolódó Cikkek