2019. március 26., kedd
Emánuel

Sport

Végre! Győztek a pólósaink

Itt mindent megtalálsz arról, hogy hogyan szerepeltek a magyar versenyzők pénteken a riói olimpián.

16:35


A +100 kilogrammos Bor Barna kikapott második mérkőzésén, ezzel befejezte szereplését a riói olimpia cselgáncstornáján.

A világbajnoki és háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmes magyar dzsúdós a tunéziai Faicel Dzsaballah után a Pánamerikai Játékokon négyszer bronzérmes kubai Alex Garcia Mendozával szállt szembe, akit megvert eddigi két meccsükön. A harmadik csata egyetlen intéssel dőlt el, melyet Bor kapott.


Ezzel a magyar cselgáncsozók számára befejeződött az ötkarikás seregszemle, a magyarok egy ötödik (Ungvári Miklós, 73 kg) és három hetedik (Csernoviczki Éva, 48; Karakas Hedvig, 57 és Joó Abigél, 78) hellyel zártak.

15:42

Márton Anita bejutott a súlylökés – magyar idő szerint szombaton 3.05 órakor kezdődő – döntőjébe a riói olimpián.

Az idén a fedettpályás világbajnokságon és a szabadtéri Európa-bajnokságon is ezüstérmes versenyző elsőre túldobta a 18,50 méteres selejtezőszintet – igaz, csak egy centiméterrel.

15:39

Bor Barna megnyerte első mérkőzését, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a Rio de Janeiró-i olimpia cselgáncstornáján.

A +100 kilogrammos súlycsoport magyar indulója a tunéziai Faciel Dzsaballahhal küzdött meg, és leszorításért járó ipponnal nyert.
A következő fordulóban a kubai Alex Garcia Mendoza vagy a tádzsik Muhamadmurod Aburahmonov lesz az ellenfele.

15:20

Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia is jól kezdett hétpróbában a riói olimpia atlétikai versenyeinek nyitónapján.

Zsivoczky-Farkas Györgyi a 100 m gát első futamában remekül rajtolt, s elsőként ért célba, méghozzá 13.79 másodperces egyéni csúccsal (1008 pont).
Az Eb-4. Krizsán Xénia a harmadik, azaz második legerősebb futamban indult, amelynek rajtjára újra rákezdett az eső. A tavaly U23-as Európa-bajnok atléta 13.66 másodpercet futott – nem sokkal elmaradva 13.51-es legjobbjától -, ami 1029 pontot ért.

A hétpróbázókra még a magasugrás, a súlylökés és a 200 méter vár az első napon.
A magyarok közül pénteken még Márton Anita – a női súlylökők délelőtt selejteznek, majd magyar idő szerint vasárnap 3.05 órakor kezdődik a döntő -, a diszkoszvető Kővágó Zoltán, valamint a 20 kilométeres gyaloglásban, ahol szintén éremosztásra kerül sor, Helebrandt Máté lesz érdekelt.

15:16

A magyar válogatott 17-7-re nyert a japán csapat ellen a riói olimpia férfi vízilabdatornájának pénteki játéknapján. Három döntetlen után ez volt az együttes első győzelme.

15:06

Sidi Péter a 10., míg Szabián Norbert a 42. lett a kisöbű szabadpuska fekvő számban a riói olimpia pénteki versenynapján.

A világ- és többszörös Európa-bajnok Sidi 623,3, míg az Európa-bajnoki ötödik Szabián 617,3 körrel zárta a 60 lövéses alapversenyt. A nyolcas döntőhöz legalább 624,8 körre volt szükség.

A hétfőn légpuskában ötödik Sidi Péternek még hátravan a legerősebb száma, a 3×40 lövéses összetett verseny vasárnap, ebben Péni István is szerepel majd. Szabián Norbertnek ez volt az egyetlen száma az olimpián.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világkupa ezüsttel nyitottunk szambóban

  Világkupa ezüsttel nyitottunk szambóban

  Kozsák György a második helyen végzett a – Nemzetközi Olimpiai Bizottság által a múlt év végén elismert – Nemzetközi Sambo Szövetség hétvégi moszkvai világkupáján.

 • A világbajnok Rácz Lajos szerint letisztul a birkózás

  A világbajnok Rácz Lajos szerint letisztul a birkózás

  Rácz Lajos reméli, hogy a birkózás szépen lassan letisztul. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózó úgy látja, a sok-sok szabályváltoztatás ideje lejárt, a sportág sokkal tisztább arcát mutatja – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporteseményekkel foglalkozó misportunk.

 • Pillangó klasszisok csapnak össze a debreceni ob első napján

  Pillangó klasszisok csapnak össze a debreceni ob első napján

  Világnagyságok versenyeznek a szerdán kezdődő debreceni országos úszóbajnokság első versenynapján. Biczó Bence, Kenderesi Tamás, ifjú reménységünk, Milák Kristóf és a sportág nagy „öregje”, az olimpia ezüstérmes, világ- és Európa bajnok Cseh László 200 pillangón csap össze.