EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,75 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb I.kerület XII.kerület XXII.kerület

Sneci kapta a Kaszás Attila-díjat

A kerületben élő  Schneider Zoltán, a Barossi iskola volt diákja, a Radnóti Színház művésze kapta idén a Kaszás Attila-díjat, amelyhez nagy örömmel gratulálunk!

Sneci Kaszás-díj

Schneider Zoltán Kaszás Attila-díjas

Schneider Zoltán Sneci  Budafokon él, már a gimnáziumban (XI. kerületi József Attila Gimnázium) alapító tagja volt a Lukácsi Huba tanár vezetésével létrehozott Latinovits Zoltán Diákszínpadnak.


– 2001-ben az Új Színházban két előadásban is együtt játszottunk, rendkívül szimpatikus kolléga és ember volt –mondta Kaszás Attiláról Schneider Zoltán az elismerés átvételekor. – Mindig segített, mindenkihez volt egy jó szava, kíváncsi volt a másikra. Az Éjjeli menedékhelyben, amikor nem volt színpadon, a kutricát formázó díszlet mögül figyelte az előadást. Ha megveregette a vállad, érezted, hogy jó úton vagy a szerepeddel. Furcsa érzés, hogy egy díj viseli a nevét. A Jászai Mari-díj egészen más, tudjuk, hogy élt egy Jászai Mari nevű színművészünk valamikor. Nekem még mindig olyan, mintha Attila itt lenne velünk – tette hozzá a színész, aki megköszönte társulatának, feleségének és közönségének a támogatást

Idén újdonság, hogy a díj másik két jelöltje, Spolarics Andrea (Budaörsi Latinovits Színház) és Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház), valamint Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere, a díj társalapítója és Mészáros Katalin szerkesztő-riporter is Kaszás Attila-érdemérmet kapott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.