EUR: 344,92 Ft
CHF: 321,05 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb XVI.kerület

Sportközponttal bővült a kerület

Az MTK 2014-ben újraalapított atlétikai szakosztálya új létesítménnyel gyarapodott: Zuglóban, a Rákospatak utcai telepen kedden átadták a Lantos Mihály Atlétikai Centrumot.

Budapest, 2016. július 26. Krizsán Xénia olimpikon hétpróbázó és Zsivóczky-Pandel Attila világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes tízpróbázó a futópálya borítását nézi az MTK 2014-ben újraalapított atlétikai szakosztályának új létesítménye, a felújított Lantos Mihály Sporttelep átadásán 2016. július 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Krizsán Xénia olimpikon hétpróbázó és Zsivóczky-Pandel Attila világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes tízpróbázó tesztelte a futópálya borítását. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke az átadón elmondta, a 2012-es londoni olimpia után indult el a sportágfejlesztési program, melynek során több vidéki atlétikai pálya készült el, a fővárosban pedig elsőként az MTK szakosztálya kapott új pályát. A közel 300 millió forintos beruházás megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága az atlétikai szövetségen keresztül 239 millió forinttal támogatta.
– Örülök, hogy olyan sportág új létesítményét adhatjuk át, amelynek versenyzői tíz olimpiai aranyérmet szereztek – mondta az ünnepélyes eseményen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. – A létesítmények területén nagy lemaradásban volt az ország, az atlétikai centrum a beindított létesítményfejlesztési program eredménye.
Deutsch Tamás, az MTK elnöke szerint az atlétika nélkül nem lenne MTK, atléták nélkül nem alakult volna meg 1888-ban a Magyar Testgyakorlók Köre, mert ők voltak a kezdeményezői az egyesület megalakulásának. Elmondta, két évvel ezelőtt élesztették újjá az atlétikai szakosztályt, amelynek fiatal tagjai immár új létesítményben sportolhatnak. Deutsch büszkén szólt arról, hogy az MTK az egyetlen olyan klub a világon, amelynek tagjai részt vettek valamennyi nyári olimpián, amelyen az ország képviselői indulhattak.


A beszédek után köszöntötték a klub két kiváló atlétáját, a Rióban is induló Krizsán Xénia hétpróbázót, az amszterdami Eb negyedik helyezettjét, valamint Nguyen Anasztáziát, aki tagja volt az Eb-n országos csúcsot futott 4-szer 100 méteres váltónak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.