EUR: 331,18 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Egyéb XIV.kerület

Szabó Gabriella szerezte a második és harmadik zuglói aranyat

Szász Emese után egy másik zuglói, Szabó Gabriella is olimpiai aranyérmet szerzett Rióban. A kajakozó Kozák Danutával párban végletekig kiélezett csatában, végül mindössze 51 századmásodperc előnnyel nyerte meg az 500 méteres párosok versenyét. Aztán a pontot az i-re a kajak négyes tagjaként tette fel.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 16. Szabó Gabriella és Kozák Danuta a célban a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án. A világbajnok magyar duó az első helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás

Szabó Gabriella Kozák Danutával párban lett olimpiai bajnok (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Zugló díszpolgárának polca minden bizonnyal tele van aranyérmekkel. Persze, ez nem is csoda, hiszen Szabó kilencszeres Európa- és kilencszeres világbajnoknak vallhatja magát. Nem mellesleg Rio előtt is volt már olimpiai aranya, hiszen négy évvel ezelőtt tagja volt az 500 méteren nyertes négyesnek.


Most pedig párosban ért fel a csúcsra: Kozák Danutával a Franziska Weber–Tina Dietze német kettőst győzték le.
– Folyamatosan erre készültünk fejben. Teljesen biztosak voltunk abban, hogy  az utolsó húsz méteren dől el minden, és valóban, az utolsó száz méterre feltámadtak a német lányok, de sikerült az utolsó métereken visszavernünk őket. Rengeteg erőt adott, hogy Danutával ülünk egy hajóban, nagy bizalom van közöttünk. Tényleg szorosnak tűnt, én láttam, hogy nyertünk, de volt már olyan, hogy a verseny után megváltoztatták a sorrendet – mondta  Szabó Gabriella.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina (b-j) a női kajak négyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 20-án. Az aranyérmes női kajaknégyes megvédte olimpiai bajnoki címét. MTI Fotó: Kovács Tamás

Szabó Gabriella (balról az első) Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina társaságában lett olimpiai bajnok (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A páros után Szabó Gabriella aztán a kajak négyes tagjaként is olimpiai bajnoki címet szerzett. A négyes győzelme négy évvel ezelőtt, Londonban még meglepetés volt, most címvédőként, és nem mellesleg esélyesként indultak a versenyen.
– Megcsináltuk azt, amit igazából tudunk, nem rontottunk el semmit.  Nagyszerűen működött együtt a négyesünk. Ennek köszönhetjük a győzelmet.


 

Kapcsolódó Cikkek