EUR: 323,57 Ft
CHF: 286,12 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb IV.kerület

Százezer alatt nem nagyon van kiadó lakás a kerületben

Újpesten árnyalatnyival olcsóbbak az albérletek, mint a szomszédos kerületekben, de így is több százezer forinttal a zsebben szabad csak elindulni lakást keresni. Hegyi Zsolt, a Lokál Extrának nyilatkozó ingatlanközvetítő szerint ennek több oka is van, de az árakat leginkább az egyetemekre és főiskolákra visszatérő diákok „nyomták fel”.

4ker_koltozes

Maradt pénz a berendezésre?

Július 26-án tették közzé a felsőoktatási felvételi ponthatárokat és ezzel megindul a frissen felvettek körében az albérletkeresés. Újpesten rengeteg kiadó lakást lehet találni, de ez egyáltalán nem olcsó mulatság.


Panel program_001

Rengeteg kiadó panellakás van a kerületben

– Újpest abban a szerencsés vagy szerencsétlen helyzetben van, hogy itt rengeteg panellakás található – kezdett bele Hegyi Zsolt ingatlanközvetítő. – Ezeket a részeket nagyon szeretik az albérletet keresők, hiszen jó a közlekedés. A panelok mellett téglaépítésű lakások is vannak, árban viszont nincs nagy különbség – fejtette ki a  szakember, aki arra is kitért, hogy az egyszobás lakásokat átlagosan 90 ezer forintért lehet kibérelni, a másfél-kétszobás panelokért 120–130 ezer, a téglaépítésű lakásokért picivel többet kell fizetni. Sok olyan lakás található a kerületben, melyben egy nagy szoba mellett két félszoba is van, itt 150–170 ezer forintot kérnek el a tulajdonosok.

– A kerület központjától távolodva családi házakat is lehet bérelni, érdekes, hogy a 60–80 négyzetméteres házak árai alig térnek el a panellakásokéitól. A különbség leginkább a rezsiköltségben van, bár már rengeteg, a panelprogramon részt vett házban is találni kiadó lakásokat.


Hegyi Zsolt hozzátette, bár már elég sok helyen fizetni kell a parkolásért, Újpesten még mindig lehet találni olyan panelházas részt, ahol ingyen lehet megállni. Azt is figyelembe kell venni, hogy ezek a lakások nem, vagy csak alig vannak berendezve, igaz, a mindennapi élethez szükséges háztartási gépek mindenhol benne vannak az árban.
– A magas ár több dolog következménye, az egyetemisták, főiskolások megjelenése mellett a legfőbb ok, hogy a belvárosban, de még a XIII. kerületben is magasabbak az árak, így az albérletet keresők egyre kijjebb szorulnak. Persze senki ne felejtse el: a bérbeadók az első havi díj mellett általában kéthavi bérleti díjnak megfelelő kauciót is kérnek, ezért azt kell mondjam, aki egy élhető, normális méretű, kétszobás lakásban gondolkozik, annak 400 ezer forinttal a zsebében szabad csak elindulnia.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.