EUR: 310,19 Ft
CHF: 258,61 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb IV.kerület

Százezer alatt nem nagyon van kiadó lakás a kerületben

Újpesten árnyalatnyival olcsóbbak az albérletek, mint a szomszédos kerületekben, de így is több százezer forinttal a zsebben szabad csak elindulni lakást keresni. Hegyi Zsolt, a Lokál Extrának nyilatkozó ingatlanközvetítő szerint ennek több oka is van, de az árakat leginkább az egyetemekre és főiskolákra visszatérő diákok „nyomták fel”.

4ker_koltozes

Maradt pénz a berendezésre?

Július 26-án tették közzé a felsőoktatási felvételi ponthatárokat és ezzel megindul a frissen felvettek körében az albérletkeresés. Újpesten rengeteg kiadó lakást lehet találni, de ez egyáltalán nem olcsó mulatság.


Panel program_001

Rengeteg kiadó panellakás van a kerületben

– Újpest abban a szerencsés vagy szerencsétlen helyzetben van, hogy itt rengeteg panellakás található – kezdett bele Hegyi Zsolt ingatlanközvetítő. – Ezeket a részeket nagyon szeretik az albérletet keresők, hiszen jó a közlekedés. A panelok mellett téglaépítésű lakások is vannak, árban viszont nincs nagy különbség – fejtette ki a  szakember, aki arra is kitért, hogy az egyszobás lakásokat átlagosan 90 ezer forintért lehet kibérelni, a másfél-kétszobás panelokért 120–130 ezer, a téglaépítésű lakásokért picivel többet kell fizetni. Sok olyan lakás található a kerületben, melyben egy nagy szoba mellett két félszoba is van, itt 150–170 ezer forintot kérnek el a tulajdonosok.

– A kerület központjától távolodva családi házakat is lehet bérelni, érdekes, hogy a 60–80 négyzetméteres házak árai alig térnek el a panellakásokéitól. A különbség leginkább a rezsiköltségben van, bár már rengeteg, a panelprogramon részt vett házban is találni kiadó lakásokat.


Hegyi Zsolt hozzátette, bár már elég sok helyen fizetni kell a parkolásért, Újpesten még mindig lehet találni olyan panelházas részt, ahol ingyen lehet megállni. Azt is figyelembe kell venni, hogy ezek a lakások nem, vagy csak alig vannak berendezve, igaz, a mindennapi élethez szükséges háztartási gépek mindenhol benne vannak az árban.
– A magas ár több dolog következménye, az egyetemisták, főiskolások megjelenése mellett a legfőbb ok, hogy a belvárosban, de még a XIII. kerületben is magasabbak az árak, így az albérletet keresők egyre kijjebb szorulnak. Persze senki ne felejtse el: a bérbeadók az első havi díj mellett általában kéthavi bérleti díjnak megfelelő kauciót is kérnek, ezért azt kell mondjam, aki egy élhető, normális méretű, kétszobás lakásban gondolkozik, annak 400 ezer forinttal a zsebében szabad csak elindulnia.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.