2020. augusztus 12., szerda
Klára

Sport

Szétütötték Karakas Hedvig arcát – Fotók!

Komoly zúzódásokkal az arcán volt kénytelen elhagyni a küzdőteret a magyar dzsúdósunk, aki a hetedik helyen végzett hétfőn a riói olimpia cselgáncstornáján, miután elvesztette vigaszági mérkőzését.

A 2012-es londoni játékokon ötödik dzsúdós a türkmén Rusana Nurjavova és a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard legyőzése után kikapott a hazai közönség előtt szereplő, világbajnok Rafaela Silvától, így került a vigaszágra. Ellenfele a tajvani Lien Csen-ling volt, akivel eddig háromszor találkozott és kétszer vereséget szenvedett. Az ázsiai cselgáncsozó lengyel és amerikai riválison túljutva maradt alul az olimpiai második román Corina Caprioruval szemben.


RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 8, 2016: Judokas Chen-Ling Lien (white) of Chinese Taipei and Hedvig Karakas of Hungary compete in their women's -57 kg judo repechage bout at the Rio 2016 Summer Olympic Games, at Carioca Arena 2. Valery Sharifulin/TASS, Image: 296515516, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TASS

Fotó: Profimedia, TASS

Karakas sírva vonult le a tatamiról, edzője, Toncs Péter próbálta vigasztalni.

“Az 57 kilós mezőny nagyon erős, a nőknél talán a legerősebb” – mondta később a magyar dzsúdós. “A kijutottak közül 16-20 ember között ki lehetne osztani az érmeket. A tajvani lánnyal egyszer, az idei Mastersen küzdöttem, akkor vezetésről veszítettem. A taktikánk hasonló volt, mint akkor, ami szerintem működött is. Készültünk előre erre a combdobásra, vissza kell néznem, úgy éreztem talán sikerült kifordulni belőle, de megkapta a jukót” – idézte fel a meccs történéseit Karakas, hozzátéve, nem elégedett, mert éremért jött.

Karakas előtt a 48 kilogrammos Csernoviczki Éva is hetedik lett a cselgáncstorna nyitónapján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek