EUR: 330,92 Ft
CHF: 301,16 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Tasnádi Pétert kommandósok rohanták le a sitten?

Többször is megváltoztatták a hetekben Tasnádi Péter fogva tartási körülményeit a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben – értesült a Lokál. A 21 nap múlva szabaduló Tasnádi összevissza pakolgatása, vegzálása miatt a férfi ügyvédje jogi lépéseket helyezett kilátásba.

Akarata ellenére kommandósok vitték orvoshoz a tiszalöki börtönből Tasnádi Pétert – írta a paragrafusok.com. A 2012-ben jogerősen hét évre ítélt vállalkozó várhatóan szeptember 15-én szabadul.


– Délután három óra körül öt kommandós lerohanta Tasnádi Pétert. Bevitték a zárkájába, majd a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézet parancsnokának személyes utasítására el akarták szállítani a pszichiátriára – állítja az oldal, amelynek értesüléseit dr. Garay Rudolf, Tasnádi ügyvédje lapunknak is megerősítette. – Feljelentést tervezünk hivatali visszaélés miatt, ügyfelemet ugyanis annak ellenére szállították orvoshoz, hogy ő jelezte: nincs semmi baja.

Lapunk úgy tudja, valóban különös körülmények között tartják a 21 nap múlva szabaduló elítéltet: az elmúlt hetekben többször is megváltoztatták fogva tartása körülményeit, mivel az elítéltek reintegrációja miatt a szabadulókat többnyire már nem tartják zárt körletekben. Tasnádit viszont a közelmúltban nyílt körletből előbb részben zárt, majd újra zárt körletben helyezték el. Ennek magyarázata lehetne, hogy a most 67 éves férfi – aki az elmúlt 17 évét többnyire büntetés-végrehajtási intézetekben töltötte – ellen még folyik egy vesztegetés miatt indított büntetőeljárás. Tasnádi ügyvédjétől azonban úgy tudjuk, jogerősen felmentették a vesztegetés vádja alól azt a szakértőt, akinek megkenésével a vállalkozót megvádolták. Ráadásul az ügyben folytatott bírósági eljárásban már kétszer is felmentették Tasnádit, így ügyét hamarosan az Ítélőtábla tárgyalja.


Kerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, de a törvények szerint az egyes elítéltek fogva tartásának körülményeiről nem adhatnak információt.

Budapest, 2011. június 14. Tasnádi Pétert elővezetik a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében az ellene és társai ellen emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2011. június 14.
Tasnádi Pétert elővezetik a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalótermében az ellene és társai ellen emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek