2020. augusztus 15., szombat
Mária

Külföld

Terrortámadás Belgiumban!

Machetével sebesített meg két rendőrt a belgiumi Charleroi-ban egy férfi, aki a szemtanúk szerint a támadás alatt arabul kiabált.

A támadó, miközben az üvöltötte, hogy Allah akbar, nekirontott a városközponti rendőrőrs előtt álló egyenruhásokra – írja a BBC.


A rendőrség a Twitter oldalára írta ki, hogy a támadót meglőtték.

Az egyik rendőrnő csak könnyen sérült meg, a másik rendőrnő arcán mély vágásokat ejtett a támadó, őt kórházba szállították – közölte a rendőrség. A súlyosan sérült rendőr operációját megkezdték – tették hozzá.

A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap beszámolója szerint a két rendőrnő segítségére sietett egy kollégájuk. Kézifegyverével a támadóra lőtt, a torkán és a combján találta el.

A belga VTM flamand nyelvű belga közszolgálati televízió információi szerint a támadó kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Charles Michel belga miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését a két sérült rendőrrel és hozzátartozóikkal.

Jan Jambon belga belügyminiszter ugyancsak a közösségi oldalon közzétett üzenetében ítélte el a támadást, és közölte, hogy a fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM) folyamatosan értékeli a kialakult helyzetet.

Több terroristának, akik 2015-ben részt vettek a tavaly novemberi párizsi terrortámadásban Charleroi-ban volt a búvóhelye.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek