EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,75 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Terrortámadás Törökországban, rengeteg halott

Jelentősen, 22-re emelkedett a Törökország délkeleti részén lévő Gaziantepben szombat este történt merénylet halálos áldozatainak a száma – jelentette be Ali Yerlikaya tartományi kormányzó az NTV televízióban vasárnap.

A lakodalmi vendégek közül 94-en sebesültek meg. Korábban nyolc halottról és 60 sebesültről szóltak a hírek. A tettesek kilétét még csak találgatják. Mehmet Simsek miniszterelnök-helyettes szerint öngyilkos merénylő követte el a robbantást. Egy másik kormánypárti politikus az Iszlám Államot tette felelőssé. Egy kurd parlamenti képviselő azt közölte, hogy kurdok tartottak lakodalmat.

A török médiahatóság ideiglenesen hírzárlatot rendelt el, hogy “a feltételezések ne zavarják a nyomozást”.

Gaziantep Törökország délkeleti részében van, mintegy 50 kilométerre a szíriai határtól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.