2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Belföld

Thaiföldi robbanás – 27 regisztrált magyarról tud a tárca Thaiföldön

Jelenleg 27 regisztrált magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Thaiföldön, a tárca és szervezeti egységei eddig sem a helyi hatóságoktól, sem pedig a hozzátartozóktól nem kaptak bejelentést magyar sérültről – közölte a KKM pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a konzuli védelemre regisztrált magyarokat a bangkoki magyar nagykövetség felhívta. Azokat, akiket nem értek el, fél óránként újra megpróbálják felhívni, illetve e-mailt írtak, kérve őket, hogy ha szükségük van segítségre, vagy tudnak olyan magyarról, akinek szüksége van segítségre, jelezzék a külképviseletnek.


Két merénylet sújtotta helyszín nem tartozik a magyarok által sűrűn látogatott célok közé, a harmadik helyszínen az eddigi tájékoztatás szerint nincs súlyos sérült – közölte a tárca.

Csütörtök délután két robbantásos merényletet követtek el Hua Hin thaiföldi tengerparti üdülővárosban, a támadásban egy nő életét vesztette és húsznál többen megsebesültek, köztük külföldi turisták is. Pénteken újabb robbanás történt az üdülővárosban, nem messze attól a helytől, ahol előző este is robbantás történt, a legfrissebb jelentések szerint az újabb merényletnek egy halálos áldozata és három sérültje van. A tűzszerészek egy robbanószerkezetet hatástalanítottak. Pénteken egy további robbanás is történt, a Hua Hintől mintegy 400 kilométerre délre található Surat Tani tartományban egy helyi nő vesztette életét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bedurvul! Pár nap alatt itt a tél!

    Bedurvul! Pár nap alatt itt a tél!

    Két hidegfront is eléri az országot a következő napokban – hétvégén és a jövő hét elején -, ami miatt jelentősen visszaesik a hőmérséklet – mondta Pintér Ferenc meteogyógyász péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

  • Ma van a magyar dráma napja

    Ma van a magyar dráma napja

    Ma van a magyar dráma napja, ebből az alkalomból a színházak magyar szerzők műveivel, nyílt próbával, díjátadóval és rendhagyó programokkal várják a közönséget.