EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb IV.kerület

Tíz kutyus talált gazdira

A hontalan állatok világnapján egész napos örökbefogadási rendezvényt tartottak a Rex Állatszigeten. Volt, aki a rendezvényre házi kedvenc nélkül érkezett, de már azzal ment haza.

Örökbefogadó nap Rex Állatsziget ( Fotó: Sáfár Tibor)

Új gazdi találtatott (Fotó: Sáfár Tibor)

A hontalan állatok világnapja az Egyesült Államokból 1992-ben indult kezdeményezés, célja, hogy felhívja a lakosság és a hatóságok figyelmét a kóbor állatok elhelyezésével kapcsolatos problémákra és a megoldásukhoz szükséges összefogásra. Az állatsziget munkatársai nagy izgalommal készültek a rendkívüli örökbefogadási napra. Mint a Lokál Extra megtudta, körülbelül száz állat lakhelye az Óceánárok utcában található „menedék”.
– Azt hiszem, sikeresnek mondhatjuk az örökbefogadási napot – mondta lapunknak Kállay Rita, az állatsziget vezetője. – Köszönjük azoknak, akik kilátogattak hozzánk, és persze azoknak is, akik segítettek abban, hogy ez a rendezvény létrejöjjön. Külön öröm számunkra, hogy összesen tíz védencünk talált gazdára, sőt közülük hatan azonnal be is költözhettek új otthonukba.


Kállay Rita hozzátette, a Rex Alapítvány Állatszigete továbbra is nyitva áll mindenki előtt.
– A nálunk lévő kutyák az alapítványnál töltött idő alatt már megkapták a megfelelő oltásokat, az azonosítást segítő kötelező mikrocsipet, és átestek az ivartalanításon is, így várják új gazdijukat, hiszen örökbefogadásra keddtől vasárnapig 10–17 óra között mindig van lehetőség.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.