EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Külföld

Tizenhét órát volt a romok alatt, de túlélte

Legalább 241 halálos áldozatot követelt a szerda hajnali, 6,2-es erősségű földrengés Olaszországban. Egy tízéves kislány 17 órát töltött a romok alatt, de élve, szinte karcolások nélkül hozták a felszínre.

A halottak száma óráról órára emelkedik a szerdai földrengés után Közép-Olaszországban. Folyamatosan kutatnak túlélők után a mentőcsapatok, de az esetek 90 százalékában csak holttesteket találnak a romok alá temetve. Nem adják fel, így sikerült megmenteniük egy tízéves kislányt is, aki 17 órát át volt egy összeomlott épület maradványai alatt Pescara del Trontóban.


A mentőegység egyik tagja a kövek alól kiszűrődő hangokra lett figyelmes. Elkezdtek kutatni a hang forrása után, majd egy kis idő múlva a gyermek porral borított lábaira lettek figyelmesek. Pár pillanat múlva pedig már sikerült is a felszínre hozniuk a kislányt, aki komolyabb sérülés nélkül megúszta.

foldrenges

A nyolcéves Giulia Renaldo saját életét áldozta négyéves kishúga, Giorgia megmentéséért. A bátor Giulia testével védte testvérét a rájuk omló ház köveitől. Órákkal később találtak rájuk a romok alatt.


– Giulia meghalt, hogy megmentse a húgát. Ráfeküdt, ezért van Giorgia életben. Ez az egyetlen magyarázata annak, hogy a kicsinek nincsenek sérülései – nyilatkozta könnyek között a nagymama, Angela Cafini.

Sokan azonban nem voltak ilyen szerencsések. Az első áldozatok között volt egy 18 hónapos baba, Marisol Piermarini, aki kiságyában aludt, amikor az Arquata del Trontóban lévő ház a családra omlott. Szüleit, Martinát és Massimilianót sikerült élve kimenteni a romok alól, őket súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A sors keserű iróniája, hogy a család L’Aquila környékéről költözött a kisvárosba, miután a 2009-es földrengés korábbi otthonukat a földig rombolta.

Magyar túlélő is volt

Szöllösi Annamária a földrengés epicentrumától ötven kilométerre lévő Terniben lakik. Lányával álmukból riadtak fel, amikor megmozdult a föld. – Az ablakok ki-be csapódtak, a hatalmas, tolóajtós szekrényem is mozgott, nagyon kilengett az épület, mi a tizennegyediken lakunk. Újabb és újabb rengések jöttek, az emberek lerohantak utcára, mindenki fogta az autóját és menekült, amerre tudott – mesélte a Mokkának.

Amatrice, 2016. augusztus 24. Romok között talált túlélőt visznek hordágyon az Olaszország középső részét hajnalban sújtó, 6,1-es erősségű földrengés egyik helyszínén, Amatricében 2016. augusztus 24-én. A természeti csapásnak legkevesebb 15 halálos áldozata és számos sérültje van. (MTI/EPA/Massimo Percossi)

 

Pescara del Tronto, 2016. augusztus 24. Élve emelnek ki egy kutyát összedőlt épületek romjai közül önkéntesek az Olaszország középső részét hajnalban sújtó, 6,1-es erősségű földrengés egyik helyszínén, Pescara del Trontóban 2016. augusztus 24-én. A természeti csapás következtében legkevesebb 120-an életüket vesztették, 368-an megsérültek, és több százan eltűntek. (MTI/AP/Sandro Perozzi)

Pescara del Tronto, 2016. augusztus 24.
Élve emelnek ki egy kutyát összedőlt épületek romjai közül önkéntesek az Olaszország középső részét hajnalban sújtó, 6,1-es erősségű földrengés egyik helyszínén, Pescara del Trontóban 2016. augusztus 24-én. A természeti csapás következtében legkevesebb 120-an életüket vesztették, 368-an megsérültek, és több százan eltűntek. (MTI/AP/Sandro Perozzi)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tripla sorscsapást élt túl

  Tripla sorscsapást élt túl

  Nincs szerencséje az amerikai Dylan McWilliamsnek a vadállatokkal: az elmúlt négy évben a 20 éves fiatalembert megharapta egy medve, megmarta egy csörgőkígyó, és a héten Hawaii partjainál egy tigriscápa harapott a lábszárába.

 • Kaméleon

  Kaméleon

  Testfestékkel álcázta modelljét Trina Merry, akinek az volt a célja, hogy az alanya teljes mértékben egybeolvadjon a háttérrel.

 • Süket és vak kutyus mentett életet

  Süket és vak kutyus mentett életet

  Hálás lehet az az amerikai család 17 éves kutyájának, ugyanis Queensland államban található tanyájukról elkóborolt 3 éves kislányuk, akire a hűséges juhászkutya vigyázott az erdőben.

 • Vádat emeltek a torontói gázoló ellen

  Vádat emeltek a torontói gázoló ellen

  Vádat emelt tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt kedden egy torontói bíró Alek Minassian gyanúsított ellen, aki az előző nap bérelt kisteherautójával járókelők közé hajtott Torontóban – jelentette a kanadai sajtó.