2019. október 15., kedd
Teréz

Külföld

Trump megijedt a latinoktól

Talán mégsem akar minden egyes bevándorlót deportálni Donald Trump, a republikánus párt elnökjelöltje. A CNN egyik elemzője felhívta a figyelmet, hogy Trump miután New Yorkban találkozott a spanyol ajkú közösség egyik szervezetének képviselőjével, már úgy fogalmazott: humánus és hatékony módon kívánja kezelni az országban dokumentumok nélkül tartózkodók gondjait – számolt be az MTI. Az amerikai elnökjelöltek már több ciklus óta tudják, hogy a hispán – tehát a spanyol ajkú – lakosság megnyerése döntő lehet, hiszen ők igen nagy számban élnek az Egyesület Államokban. Lehet, hogy Trump is megijedt a latinoktól?

A kijelentés mindenesetre komoly vitát generált, és Trump kampánymenedzsere úgy fogalmazott, a republikánus elnökjelölt nem hajtott végre komoly fordulatot, „változatlanul a törvényesség híve, tiszteletben tartja azokat az amerikaiakat, akik munkát keresnek, és korrekt, emberséges azokkal, akik közöttünk élnek”.


Sunrise, 2016. augusztus 11. Donald Trump republikánus párti elnökjelölt beszél a Florida állambeli Sunrise-ban rendezett kampánygyűlésén 2016. augusztus 10-én. (MTI/EPA/Cristobal Herrera)

Érdekes, hogy mindeközben a sajtóvita sem tudta igazán felkelteni az amerikai szavazók érdeklődést. Hiába a sok petárda, a szokatlanul arrogáns hang, a választók jó része közömbös vagy bizalmatlan. Nagy Sándor András Amerika-szakértő az M1 reggeli műsorában azt mondta: a két jelölt történelmi szinten alacsony népszerűséggel bír.

– Ilyen még nem volt Amerikában, hogy ennyire népszerűtlen jelöltek lennének – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek