EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,69 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Külföld

Trump megijedt a latinoktól

Talán mégsem akar minden egyes bevándorlót deportálni Donald Trump, a republikánus párt elnökjelöltje. A CNN egyik elemzője felhívta a figyelmet, hogy Trump miután New Yorkban találkozott a spanyol ajkú közösség egyik szervezetének képviselőjével, már úgy fogalmazott: humánus és hatékony módon kívánja kezelni az országban dokumentumok nélkül tartózkodók gondjait – számolt be az MTI. Az amerikai elnökjelöltek már több ciklus óta tudják, hogy a hispán – tehát a spanyol ajkú – lakosság megnyerése döntő lehet, hiszen ők igen nagy számban élnek az Egyesület Államokban. Lehet, hogy Trump is megijedt a latinoktól?

A kijelentés mindenesetre komoly vitát generált, és Trump kampánymenedzsere úgy fogalmazott, a republikánus elnökjelölt nem hajtott végre komoly fordulatot, „változatlanul a törvényesség híve, tiszteletben tartja azokat az amerikaiakat, akik munkát keresnek, és korrekt, emberséges azokkal, akik közöttünk élnek”.


Sunrise, 2016. augusztus 11. Donald Trump republikánus párti elnökjelölt beszél a Florida állambeli Sunrise-ban rendezett kampánygyűlésén 2016. augusztus 10-én. (MTI/EPA/Cristobal Herrera)

Érdekes, hogy mindeközben a sajtóvita sem tudta igazán felkelteni az amerikai szavazók érdeklődést. Hiába a sok petárda, a szokatlanul arrogáns hang, a választók jó része közömbös vagy bizalmatlan. Nagy Sándor András Amerika-szakértő az M1 reggeli műsorában azt mondta: a két jelölt történelmi szinten alacsony népszerűséggel bír.

– Ilyen még nem volt Amerikában, hogy ennyire népszerűtlen jelöltek lennének – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.