EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,53 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Külföld

Trump változtathat illegális bevándorlókkal kapcsolatos politikáján

A republikánus párti elnökjelölt, Donald Trump új kampánymenedzsere egy televíziós műsorban vasárnap arra utalt, hogy változhat Trump illegális bevándorlókkal kapcsolatos politikája.

Kellyanne Conway a CNN hírtelevíziónak adott interjújában fejtette ki, hogy – korábbi álláspontjától eltérően – Donald Trump már nem deportálná az összes, mintegy tizenegymillió illegális bevándorlót, aki az Egyesült Államokban él.


Conway azokra a sajtójelentésekre utalt, amelyek szerint Trump szombaton délután New Yorkban találkozott a spanyolajkú közösség egyik szervezetének képviselőivel, akiknek arról beszélt, hogy “humánus és hatékony” módon kívánja kezelni az országban dokumentumok nélkül tartózkodók gondjait. A rendezvényről tudósító hírportál ezt már úgy értelmezte, hogy Trump legalizálná az itt tartózkodók helyzetét. Kellyanne Conway erre reagálva úgy fogalmazott: “ez még döntésre vár”.

A kampánymenedzser mindemellett úgy vélte, hogy Trump nem hajtott végre éles fordulatot, s a republikánus párti elnökjelölt “változatlanul a törvényesség híve, tiszteletben tartja azokat az amerikaiakat, akik munkát keresnek, és korrekt és emberséges azokkal, akik közöttünk élnek”.


Donald Trump a napokban többször is igyekezett megszólítani a spanyolajkú, de főleg az afroamerikai közösségeket. Pénteken Michiganben fordult a fekete amerikaiakhoz, szombaton este pedig a virginiai Fredericksburgben tartott nagygyűlésen beszélt erről. “A Republikánus Párt Lincoln pártja, s én azt akarom, hogy ismét az afroamerikaiak otthona is legyen. Befogadó országot akarok és befogadó pártot akarok” – fogalmazott Trump a szombat esti virginiai nagygyűlésen. Ahol nem mulasztotta el bírálni Virginia állam korábbi kormányzóját, Hillary Clinton alelnökjöltjét, a demokrata párti Tim Kaine szenátort sem. “A kudarcot vallott Tim Kaine kormányzó idején Virginiában több, mint megkétszereződött a munkanélküliek száma, és lehetővé vált a tömeges illegális bevándorlás” – mondta Donald Trump, s hozzátette: “egyébként megválasztása után nem egészen egy hét alatt Kaine négymilliárd dolláros adóemelésre tett javaslatot, új adónemek bevezetésével”.

Kapcsolódó Cikkek