2020. július 10., péntek
Amália

Külföld

Tűz ütött ki egy bárban, többen meghaltak

Tűz ütött ki a nyugat-franciaországi Rouen egyik bárjában szombat hajnalban, legkevesebb tizenhárman meghaltak és hatan megsebesültek, egyikük állapota válságos – jelentette a Paris-Normandie című helyi újság online híroldalán.

A tűzoltókra és a helyi hatóságokra hivatkozva a Paris-Normandie azt írta, baleset történt.


Az első információk még arról szóltak, hogy a szerencsétlenséget egy robbanás okozta a Cuba Libre nevű bár pincéjében, ahol éppen zártkörű születésnapi mulatságot tartottak. Később a Paris-Normandie azt írta, hogy a tüzet a születésnapi tortán meggyújtott gyertyák okozták. A pince hangszigeteléssel ellátott plafonja rendkívül gyorsan lángra kapott, és mérges gázok kerültek a levegőbe.

Rouen, 2016. augusztus 6. Rendőr áll a nyugat-franciaországi Rouen egyik bárja előtt 2016. augusztus 6-án, miután egy születésnapi mulatságon tűz ütött ki a szórakozóhelyiségben, amelynek következtében legkevesebb tizenhárman meghaltak és hatan megsebesültek, egyikük állapota válságos. (MTI/AP/Kamil Zihnioglu)

Legkevesebb tizenhárman meghaltak és hatan megsebesültek (MTI/AP/Kamil Zihnioglu)

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter közleményben tudatta, vizsgálatot indítottak az ügyben. Hozzátette, több mint ötven tűzoltó próbálja eloltani a lángokat.

A lap információi szerint az érintettek 18 és 25 év közötti fiatalok.

Rouen polgármestere a helyszínre sietett.

Kapcsolódó Cikkek