EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb IX.kerület X.kerület

Újratervezték a Népligetet

A Népliget Budapest legnagyobb közparkja, védett történeti kert, a természetkedvelőknek valóságos paradicsom az itt található növények fajgazdagsága miatt. A családok mégsem szívesen járnak ide, mert elhanyagolt, sok hajléktalan, drogos és prostituált tölti itt az idejét. A Nemzeti Tehetség Program keretében, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával fiatal szakemberek most tervet készítettek a park megújítására.

Budapest, 2014. július 24. Józsefváros és Kőbánya részlete esti kivilágításban. Lent a józsefvárosi Tisztviselőtelep épületei, balra a MÓDUSZ irodaház a Könyves Kálmán körúton, középen a Népliget fái, fent Kőbánya látképe a Szent László templommal. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Róka László

Az építészből, tájépítészből, szociológusból, természetvédelmi mérnökből és környezeti kommunikációs szakemberből álló csapat különböző korosztályokat vonzó központokat – sportolási, pihenési, szórakozási, oktatási, kulturális helyszíneket – hozna létre. A zöld területet semmiképpen nem szeretnék csökkenteni, terveikben csak néhány új kiszolgáló épület szerepel, például öltöző, illemhely és csomagmegőrző. Az elkészült koncepciót és javaslatcsomagot a szervezők eljuttatták a fővárosi önkormányzat és a kőbányai önkormányzat illetékes osztályaihoz, valamint civil szervezetekhez.


Népliget riport 2016.07.27 Fotó: Csudai Sándor

Olyan jó lenne, ha a Népliget szép és biztonságos hely lenne Fotó: Csudai Sándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.