2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb IX.kerület X.kerület

Újratervezték a Népligetet

A Népliget Budapest legnagyobb közparkja, védett történeti kert, a természetkedvelőknek valóságos paradicsom az itt található növények fajgazdagsága miatt. A családok mégsem szívesen járnak ide, mert elhanyagolt, sok hajléktalan, drogos és prostituált tölti itt az idejét. A Nemzeti Tehetség Program keretében, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával fiatal szakemberek most tervet készítettek a park megújítására.

Budapest, 2014. július 24. Józsefváros és Kőbánya részlete esti kivilágításban. Lent a józsefvárosi Tisztviselőtelep épületei, balra a MÓDUSZ irodaház a Könyves Kálmán körúton, középen a Népliget fái, fent Kőbánya látképe a Szent László templommal. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Róka László

Az építészből, tájépítészből, szociológusból, természetvédelmi mérnökből és környezeti kommunikációs szakemberből álló csapat különböző korosztályokat vonzó központokat – sportolási, pihenési, szórakozási, oktatási, kulturális helyszíneket – hozna létre. A zöld területet semmiképpen nem szeretnék csökkenteni, terveikben csak néhány új kiszolgáló épület szerepel, például öltöző, illemhely és csomagmegőrző. Az elkészült koncepciót és javaslatcsomagot a szervezők eljuttatták a fővárosi önkormányzat és a kőbányai önkormányzat illetékes osztályaihoz, valamint civil szervezetekhez.


Népliget riport 2016.07.27 Fotó: Csudai Sándor

Olyan jó lenne, ha a Népliget szép és biztonságos hely lenne Fotó: Csudai Sándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.