2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb IX.kerület X.kerület

Újratervezték a Népligetet

A Népliget Budapest legnagyobb közparkja, védett történeti kert, a természetkedvelőknek valóságos paradicsom az itt található növények fajgazdagsága miatt. A családok mégsem szívesen járnak ide, mert elhanyagolt, sok hajléktalan, drogos és prostituált tölti itt az idejét. A Nemzeti Tehetség Program keretében, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával fiatal szakemberek most tervet készítettek a park megújítására.

Budapest, 2014. július 24. Józsefváros és Kőbánya részlete esti kivilágításban. Lent a józsefvárosi Tisztviselőtelep épületei, balra a MÓDUSZ irodaház a Könyves Kálmán körúton, középen a Népliget fái, fent Kőbánya látképe a Szent László templommal. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Róka László

Az építészből, tájépítészből, szociológusból, természetvédelmi mérnökből és környezeti kommunikációs szakemberből álló csapat különböző korosztályokat vonzó központokat – sportolási, pihenési, szórakozási, oktatási, kulturális helyszíneket – hozna létre. A zöld területet semmiképpen nem szeretnék csökkenteni, terveikben csak néhány új kiszolgáló épület szerepel, például öltöző, illemhely és csomagmegőrző. Az elkészült koncepciót és javaslatcsomagot a szervezők eljuttatták a fővárosi önkormányzat és a kőbányai önkormányzat illetékes osztályaihoz, valamint civil szervezetekhez.


Népliget riport 2016.07.27 Fotó: Csudai Sándor

Olyan jó lenne, ha a Népliget szép és biztonságos hely lenne Fotó: Csudai Sándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.