2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb I.kerület XI.kerület

Vége a nyárnak, vége a hídpartinak!

Iskolakezdésre visszaadták a forgalomnak az előző tanév végén a forgalomból kivont Szabadság hidat.

A nyári szünetben két és fél hónapig lezárt hidat az itt élők több alkalommal is birtokba vették: pikniket, aszfaltrajzversenyt, táncbemutatót és jazzkoncertet is tartottak rajta. A nyárral azonban a buliszezonnak is vége, immár teljes vonalán jár a hídon a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos és újra közlekednek az autók is.


Június 16-án kezdődött meg 55 dél-budai villamosmegálló akadálymentesítése és korszerűsítése, augusztus 28-ig 35 dél-budai peront építettek át. A Szabadság hídra azért nem lehetett két és fél hónapig kocsival felhajtani, mert a budai hídfőnél a hídra kanyarodó vágányokat is átépítették, a Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti vágányszakasszal együtt. Az itt élő fiatalok leleményességének köszönhetően azonban a Szabadság hídon a lezárás alatt is nagy volt a forgalom, legalábbis gyalogosan. A nyár folyamán piknikezés, aszfaltrajzverseny, táncbemutató és búcsúzóul jazzkoncert helyszíne is volt a Szent Gellért teret a Vámház körúttal összekötő híd.

– Nekem nagyon tetszett! Egész Budapest, a város hangulata, az itt élő emberek, és persze az is, ahogy találkozóhellyé vált a forgalomtól elzárt híd. A Duna felett piknikezni, beszélgetni nagyon klassz, a záróbulira a barátnőmet is elvittem, ő is nagyon jól érezte magát – mesélte kérdésünkre Isabel Marks, akinek magyar a nagymamája és az édesapja, ezért tanult meg magyarul és dolgozott itt másfél évet. Az Isabelhez látogatóba érkező Tine hozzátette, soha nem volt még Magyarországon, a Szabadság hídi koncerten látta először Pestet és Budát, és nagyon bejött neki az egész hangulata.


A nyárnak vége, a hídon újraindult a gépjárműforgalom, és ezzel a hídpartiknak is befellegzett, most ismét a villamossal és autóval közlekedők örülhetnek, hogy szabad a pálya.

Fotó: Csudai Sándor

Újra jár a villamos a Szabadság-hídon (Fotó: Csudai Sándor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.