EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,75 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb III.kerület

Vidító vendéglátás a Vidocqban!

Olyan hangulatos volt a Lajos utcai kis terasz és olyan sokat ígérő illatok keringtek a levegőben, hogy muszáj volt betérni egy menüre a Vidocqba. Nem is bántuk meg: Krúdy világát idéző helyszín, profin elkészített sült csirke házi kovászos uborkával, szívélyes vendéglátás és ráadásként egy sárgadinnye nagyságú áfonyás-tejfölös túrógombóc – ezt kaptuk Berghammer Róbert Bogyó éttermében.

A Vidocq tulajdonosa a piacion kezdi a napot, maga válogatja össze a húsokat, a friss zöldséget a menühöz.


– Ki csinálná, ha nem én? Nekem tudnom kell, mit teszünk a vendég elé! Jól ismerem, akiknél vásárolok, többen közülük hozzánk járnak enni. Alapvetően magyaros ételeket készítünk, a menünk mindig kiadós és finom. Ezt tanúsítja, hogy a környékbeli munkahelyekről a fiatalok éppúgy idejárnak ebédelni, mint a hagyományos konyhát kedvelő idősebb korosztály – mondta a Lokál Extrának a tősgyökeres óbudai, akinek lokálpatriotizmusát a karjáról is leolvashatjuk: Óbuda.

– Akkoriban a nagyok levitték az új fiút a Duna-partra, lefogták és rátetováltak a karjára, hogy tudja, hová tartozik. Aztán bevágtak a Dunába, hogy bizonyíthassam: milyen kemény srác vagyok. Később persze én is ugyanezt csináltam – mesélte Berghammer Róbert a 240 éves épületben működő Vidocq pincehelyiségében, ahol a régi Óbudát ábrázoló képek díszítik a falakat.


– Ezeken a helyeken én mind jártam, itt születtem, és amikor a 60-as években kirúgták a családunkat Óbudáról, egy ideig a XIII. kerületben éltünk, de amint lehetett, visszaköltöztem, visszavásároltam az otthonomat itt. Már a szépszüleim is óbudaiak voltak, a nagyanyám a Miklós téren született. Azt a békebeli hangulatú Óbudát szeretném kicsiben visszaadni a vendégeinknek a hely szellemével, az ételeinkkel és a hozzá tartozó vendéglátással.

Vidocq Étterem és az Óbudai piac Berghammer Róbert Bogyó tulajdonos ( Fotó: Sáfár Tibor)

A világbajnok túrógombóc

Vidocq Étterem és az Óbudai piac Berghammer Róbert Bogyó tulajdonos ( Fotó: Sáfár Tibor)

Berghammer Róbert Bogyó karján is viseli, hogy óbudai ( Fotó: Sáfár Tibor)

Vidocq Étterem és az Óbudai piac Berghammer Róbert Bogyó tulajdonos ( Fotó: Sáfár Tibor)

Nem mindegy, milyen húsból készül az étel ( Fotó: Sáfár Tibor)

Vidocq Étterem és az Óbudai piac Berghammer Róbert Bogyó tulajdonos ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Vidocq hangulatos terasza minket is becsalogatott ( Fotó: Sáfár Tibor)

Vidocq Étterem és az Óbudai piac Berghammer Róbert Bogyó tulajdonos ( Fotó: Sáfár Tibor)

Berghammer Róbert a Vidocq pincehelyiségében ( Fotó: Sáfár Tibor)

Vidocq Étterem és az Óbudai piac Berghammer Róbert Bogyó tulajdonos ( Fotó: Sáfár Tibor)

Ez az igazi magyar sült csirkecomb kovi ubival! ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

    Egy sorozatról neveztek el egy planktont

    Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

  • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

    Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

    Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

  • Hétvégén is marad a jó idő

    Hétvégén is marad a jó idő

    Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.