EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,26 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Aktuális

Vigyázz, kész, rajt! Elindult az idei Magyar Borok Útja Rallye

Pénteken reggel 7 óra 30 perckor a Kincsem Parkból elrajtolt a Magyar Borok Útja Rallye első autója, melyet további 99 járgány követett, köztük a Lokál csapatával. A mezőnyt dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter indította el.

A 700 kilométeres túra résztvevői idén a Balatoni borrégiót fedezik fel, így a megújulás jegyében a nagy borászok mellett a kis pincészeteket is meglátogatják a versenyzők. A tervek szerint a rallye a Somlói borvidéket, Badacsonyt és a Balaton-felvidéket, a Boglári és Zalai borvidékeket, valamint a Balatonfüred-Csopak környékét is bejárja. A túra egyik kiemelt célja, hogy felfedezze és bemutassa Magyarország szebbnél-szebb tájait, borászatait.


A Magyar Borok Útja Rallye mezőnyét dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter indította el

A Magyar Borok Útja Rallye mezőnyét dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter indította el

A pénteki programban a tervezett tíz pincészet látogatása mellett különböző feladatokat is meg kell oldaniuk a verseny résztvevőknek. Ilyen például a lopózás, dugódobálás, de egy borászati teszt keretében a szakmában való jártasságot is bizonyítaniuk kell az indulóknak.

Magyar Borok Útja Rallye
A Magyar Borok Útja Rallye rajtja előtt szigorú ellenőrzésen estek át a sofőrök. A szükséges iratokon bemutatásán túl alkoholtesztet is végeztek a sofőrökkel, hiszen akik vezetnek, azoknak szigorúan tilos az alkoholfogyasztás mindaddig, míg be nem futnak az aktuális nap záróállomására. A versenyben részt vevő 100 autó várhatóan vasárnap, a déli órákban Balatonfüreden fejezi be a tervezett távot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Juhász Andorra emlékezett az OBH

  Juhász Andorra emlékezett az OBH

  A bírósági történeti emlékek megőrzése és a hagyományápolás jegyében Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke tegnap ünnepélyesen megnyitotta a második alkalommal megszervezett Bíróságtörténeti Hetet…

 • Szingli szülők klubja Budapesten

  Szingli szülők klubja Budapesten

  Nyugtató zöld falak, puha fotelek és óriási üvegablakok fogadják a gyereküket egyedül nevelő szülőket az Egyszülős Központban Budapesten.

 • Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Spanyol agarakat mentettek magyarok

  Sikeresen zárult a Hungarian Galgo Rescue Team (HGRT) spanyolországi mentőexpedíciója. A szervezet immár negyedik alkalommal indult útra olyan spanyol agarakért (galgok), akiket a február 1-én záruló vadászszezon végeztével kivégeznek, jobb esetben menhelybe küldenek.