2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb XX.kerület

A kiválasztottak hazatérhettek

Harminc állat talált otthonra a vasárnapi örökbefogadó napon az Illatos úti állat-egészségügyi telepen. Pontosan tizenhét kutya és tizenhárom macska hagyhatta el az intézményt, és kezdhetett új életet egy-egy családnál. A kutyákat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatták örökbe ötezer forint térítési díj ellenében, a macskák díja ennek a fele volt. Az állatvédelmi törvény módosítása szerint nem szedhető hozzájárulás az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbe fogadott állatok után, így az Illatos útról örökbe fogadott kutyák örökös adómentességet élveznek. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére csak Budapestről évente mintegy kétezer kutya kerül.

Munkatársat keresnek

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálata felvételt hirdet kisállatbefogói feladatok ellátására, folyamatos munkarendben kóbor állatok befogására, szállítására, problémás állatok gondozására.
Ebrendész, állatgondozó képesítés és B kategóriás jogosítvány előnyt jelent. A munkakör betöltése erkölcsi bizonyítvány meglétéhez kötött. A jelentkezéseket 2016. szeptember 15-ig a [email protected] e-mail-címre várják.


Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.