2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Adományokkal trükközik Juhász?

Juhász Péter a korrupció legádázabb ellenfelének mutatja magát a nyilvánosság előtt, miközben gyanús, hogy a nevéhez köthető alapítvány pénzügyeivel sincs minden rendben.

Nem tudni, hogy ki kezeli az Igazmondó Alapítvány pénzügyeit, Majtényi László legalábbis biztos nem – derült ki a TV2 Tények kedd esti riportjából. A csatorna megkereste az alapító jogtudóst, aki azt nyilatkozta, hogy a szervezet működéséhez neki „természetesen nincs köze”. Hogy akkor mégis ki felügyeli a mutyiirtó alap kifizetéseit, az egyelőre rejtély.


Árulkodó jelek azért vannak. Az Igazmondó arca ugyanis Juhász Péter, az Együtt alelnöke, aki a korrupció elpusztítására esküdött fel. Most viszont sorra látnak napvilágot olyan részletek, amelyek kapcsán jogosan merül fel, hogy Juhász hűtlenül kezeli az ide befolyó összegeket. Nem kevés pénzről van szó: Juhász maga árulta el, hogy évi 10-15 millió forint érkezik az alapítvány számlájára. Hogy kik dobják össze a lóvét? Magánszemélyek, olyan adományozók, akik hisznek Juhásznak, hogy a támogatásukból valóban a korrupciómentesítésre költ.

Úgy fest, naivan teszik. Juhász ugyanis feltűnően nagy lábon élt a nyáron, mindezt úgy, hogy közben egyfolytában a nincstelenségével kérkedik és folyton pénzt kunyerál. Nem is hiába: legutóbb 36 óra alatt egymillió forintnál is többet kalapozott össze. Eközben Juhász Nizzában nyaralgat – állítólag Bojár Gábor dúsgazdag vállalkozó kontójára –, a Ripost pedig legújabban azt is kiderítette, hogy az Együtt politikusa Horvátország egyik romantikus szigetére, Pagra is eljutott. Hogy ezúttal is meghívásnak tett eleget, az erősen kérdéses.


A Ripost azt is megírta, hogy Juhász ráadásul már arra a látszatra sem adott, hogy a vakáció anyagi hátterét nem az alapítvány bankszámlája alapozta meg, a néhány órás utat ugyanis az Igazmondó Saab típusú autójával tette meg a Juhász família. Vagyis az Együtt alelnöke magáncélra használhatta a korrupció ellen küzdő szervezet vagyonát.

Juhász kollégáit is felidegesítette az ügy. Kérdés, hogy meddig tartanak ki a mostanában napi szinten balhékba keveredő politikus mellett. Mint ismert, Juhász maga ismerte el a napokban, hogy Portik Tamás maffiózót segítette (aki a bűnöző rabtársa szerint havi szinten milliókkal támogatta), de korábban az is kiderült, hogy a „pénztelen” Juhász egy rózsadombi villában él.

Kapcsolódó Cikkek