EUR: 331,18 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Adózik Juhász az ajándékok után?

Egyelőre még nem tudni, hogy adózik-e Juhász Péter az adományok után, amiket kap. Mint arról beszámoltunk a politikus több ajándékot is kapott az elmúlt időben.

Ugyanis a törvény szerint csak egy bizonyos értékösszeg alatt adómentes az adományozás, ha afölött kap adományokat, azt be kell jelenteni az adóhatóságnak – foglalta össze a TV2 Tények műsora. Ha ezt valaki nem teszi meg, akár 200 ezer forintra is megbírságolhatják.

Ha valaki 150 ezer forint értékben szerez ajándékot, ami lehet akár készpénz is, akkor azt 18 százalékos illetékfizetési kötelezettség terheli – mondta Balsai István, ügyvéd. Kivéve, amennyiben azt valamilyen jótékonysági célra szerzi meg, vagy alapítványon keresztül kapja – tette hozzá a jogi képviselő.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

    Orbán Viktor: Továbbra is érvényes a fővárosi egyezség

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.