EUR: 332,90 Ft
CHF: 303,31 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Belföld

Agysérülést is szenvedett a rendőrnő

Átlépett földön fekvő, vérző áldozatán az az ismeretlen férfi, aki a gyanú szerint házi készítésű pokolgéppel robbantott fel egy rendőrjárőrt szombat este a Teréz körúton. A 23 éves A. Szabina törzsőrmester élete még veszélyben van, társa, V. László egyenruháját testéhez szegezték a robbanótestbe rejtett repeszek.

Vizsgálja a rendőrség, hogy a 2014-es Lehel utcai bankrobbantásnak lehet-e köze a Teréz körúti esethez – értesült a Lokál. A rendőrök szakértők bevonásával ellenőrzik a két eset közötti egyezéseket és összefüggéseket.


Akkor a rendőrök több száz bizonyítékot, nyommaradványt foglaltak le, és sikerült ujjlenyomatot is nyerniük. Az elkövető, aki egy motorkerékpárral elmenekült, soha nem lett meg. Akkor a rendőrség megállapította, hogy a pokolgépet olyasvalaki készítette, aki jártas a tűzszerészetben.

Eközben a zsaruk hajtóvadászatot indítottak és tízmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki arra a férfira, aki a Teréz körúton robbantott és megsebesített két rendőrt.


Egyiküket, a pokolgéphez közelebb lévő V. László járőrt annyi találat érte, hogy egyenruháját csak a mentőben távolították el a testéről, mert rászegezték testére a repeszek. Sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek. Nem úgy, mint a 23 éves A. Szabináé: a Békéscsabáról származó rendőrlány a szemtanúk szerint a nyakán vérzett erősen, de a Lokál úgy tudja, koponyatörést és agysérülést is szenvedett. Információink szerint koponyaműtétje után altatásban tartják, de még nem lélegezhetnek fel, akik az életét féltik. A csodaszép fiatal nő korábban több szépségversenyen is részt vett, ő volt a rendőrségi toborzóplakátok egyik arca is, a családjában is van rajta kívül rendőr.

A hatóságok egyelőre nem közöltek új információt a nyomozással kapcsolatban, de közzétették azt a kamerafelvételt, amelyen látszik, hogyan várja több mint negyedóráig a feltételezett elkövető, hogy elhaladjon mellette a járőrpáros. De még azt is, hogy a borzalmas tett elkövetője át is lép a földön fekvő egyik áldozatán a robbantás után.

Mint ismeretes: a Teréz körút 2–4. szám előtt szombaton este 22 óra 36 perckor következett be a robbanás, a szerkezet repeszeket is tartalmazott, amelyeket esetenként több tíz méterre is „kilőtt” a detonáció ereje.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek