EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Belföld

Az anyák is nemmel szavaznak

Nemmel szavazásra buzdítja a nőket a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), konferenciával hívták fel a figyelmet: az október 2-i népszavazás elsősorban a nők jövőjét érinti, eddig őket fenyegették leginkább veszélyek az illegális migráció miatt elszaporodott szexuális támadások formájában.

– A nők nem állhatnak oda, hogy fizikai erővel védjék az ország határait, viszont mi vagyunk anyaként a morális határok, ezért fontos feladatunk, hogy kiálljunk a nemmel szavazás mellett – hangsúlyozta a Migránshelyzet női szemmel címmel tartott budapesti konferencián a fideszes Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke.


– Ha mi, anyák nemmel szavazunk gyermekeink jövője érdekében, nem azért tesszük, mert nem sajnáljuk a szintén gyermekeik jövőjét féltő, menekülő anyákat. Dehogynem. De akik nem háború elől, hanem gazdasági alapon menekülnek, azok valójában a brüsszeli politika áldozatai, akiket a befogadó politika csalt el otthonukból – hangsúlyozta a nők együttérzését a két éve „családalapításra buzdítás” érdekében létrehozott FICSAK alapítója, Király Nóra.

– Az Európába érkező migránsok 60 százaléka nem anya vagy gyermek, hanem 16–34 év közötti életerős férfi, ami önmagában óriási demográfiai kilengést okoz. De a fő probléma az, hogy a férfiak olyan társadalmakból érkeznek, ahol más a nők értéke – jelentette ki Georg Spöttle német biztonságpolitikai szakértő. – Találkoztam Afganisztánban olyan férfival, aki egy új feleség megvásárlása, vagy egy drága kórházi kezelés közül az előbbit választotta, hagyta meghalni vakbélgyulladásos nejét. Egyenesen megmondta: vesz másikat, az olcsóbb. Ilyen kultúrkörből érkezők nem is értik, miért baj az, ha nekimennek az európai nőknek. Sőt: az embercsempészek azzal hitegetik az ide tartókat, hogy az európai férfi elnőiesedett, ezért kifejezetten szükségük van az európai nőknek az erős arab férfiakra – állítja a szakértő.


– Azt is meg kell érteni, hogy a nemmel szavazás nem azt jelenti, hogy bárki érzéketlenül nézné a menekülők szenvedését vagy elutasítaná befogadásukat. Sokkal inkább arról szól, hogy a magyar választók voksokkal próbálják rávenni az unió vezetését, hogy ne a menekülőket idecsalogató politikát alkalmazza, hanem igyekezzen a problémák kialakulásának helyén, a menekülőket kibocsátó országokban kezelni az elvándorlás okait – hangsúlyozta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

Fotó: Csudai Sándor

Fotó: Csudai Sándor

Köln, 2016. január 9. A nők elleni erőszakot elutasító feliratot mutat fel egy résztvevő egy, a rasszizmus és a nemek szerinti hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó tüntetésen a kölni dóm előtt 2016. január 9-én. A szilveszter éjszaka a kölni főpályaudvarnál nők ellen elkövetett támadásokkal kapcsolatban több csoport is tüntetést hirdetett erre a napra. (MTI/EPA/Oliver Berg)

Köln, 2016. január 9.
A nők elleni erőszakot elutasító feliratot mutat fel egy résztvevő egy, a rasszizmus és a nemek szerinti hátrányos megkülönböztetés ellen tiltakozó tüntetésen a kölni dóm előtt 2016. január 9-én. A szilveszter éjszaka a kölni főpályaudvarnál nők ellen elkövetett támadásokkal kapcsolatban több csoport is tüntetést hirdetett erre a napra. (MTI/EPA/Oliver Berg)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek