EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Extra III.kerület

Békási pedofilvád: Nem akarok itt meghalni!

A napok óta csak békási szatírként emlegetett K. Csaba a Lokálnak meséli el először, mi mindenen ment keresztül, mióta kipattant a „pedofilügy”. Bár több bejelentés is érkezett a rendőrségre, állítja, egyelőre csak tanúként hallgatták meg. Közben a békásmegyeri szülők összefogtak és szeptember 25-re békés demonstrációt szerveznek.

Otthonában fogadta a Lokált K. Csaba, akit az utóbbi időben csak békási szatírként vagy békási pedofilként emlegetnek. A lakásban pakolás, költözés nyomai: Csaba árulja ingatlanát, addig is barátnőjénél húzza meg magát.


– Teljesen tönkrement az életem, nekem végem van – kezdi megtörten, miközben folyamatosan remeg keze-lába. – Napok óta nem alszom, nyugtatót szedek. Csak akkor jövök ide, amikor muszáj. Ruháért, egyéb holmikért. Akkor is három baseballsapkát, több kabátot, pulóvert hozok, hogy mindig más ruhában menjek ki a házból, nehogy felismerjenek. Nem akarok itt meghalni, félek, hogy agyonvernek, ezért is kell áron alul eladnom a lakást – meséli, majd azt is elárulja: munkahelyéről betegszabadságra küldték a történtek miatt, amíg kiderül, mi lesz vele. Csaba ráadásul iskolában dolgozik, diákokat étkeztet – megteríti, leszedi az asztalokat –, ami szintén nehezíti az ügyét. Mint arról korábban beszámoltunk, szabályos lincshangulat kezd eluralkodni Békásmegyeren, ahol több szülő is úgy véli: egy férfi furcsán kerülgeti gyerekeiket a Csobánka téri játszótéren. Az illetőt a szülők többször meg is kergették, az egyik apa pedig szemtől szemben találkozott vele, sőt a találkozó tettlegességbe torkollt, amiért Csaba feljelentést tett. A férfi, Balázs – aki a Facebookra tette ki a földön fekvő Csaba több ezer megosztásnál járó képét azzal, hogy ő a békási pedofil – akkor nyilatkozott is lapunknak. – A szomszédom, akinek a kisfiát parfümmel fújkálta, a társait meg cigivel kínálta, egyszer már szólt neki, hogy ne menjen a srácok közelébe.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Ezt meg is ígérte, de a minap újra a focipályánál láttam, a gyerekek között. Felelősségre vontam, hogy mit akar a kicsiktől, erre meglökött. Visszaütöttem, ő pedig elesett – mesélte akkor. Csaba azonban állítja, a férfi megverte őt, és sosem fújkált, sosem kínált cigivel egy gyereket sem. – Alig hittem el, hogy ilyesmit állítanak rólam. Nincs számítógépem, sem internetem, a barátaim szokták elmondani, milyen hozzászólásokat írnak. Ők mesélték, már azzal is megvádoltak, hogy a HÉV-en önkielégítést végeztem – csóválja a fejét. – Azért döntöttem úgy, hogy megszólalok, mert ez az ügy már kezd felemészteni, és meg kell védenem magam. Hét éve élek Békásmegyeren, és azért jártam a focipályára, hogy focizzak, a csapatban Messinek hívtak. Lehet, hogy foci közben arrébb tettem egy gyereket, mert sokszor ők is beálltak hozzánk, és az is előfordult, hogy utána beszélgettem velük. Cigivel sem kínáltam őket, bár lehet, hogy egyszer viccesen megjegyeztem, amikor cigiztem: „Mi az, te is rá akarsz gyújtani?” Sosem tapogatnék gyerekeket, nem hogy megrontsam őket. Most is van barátnőm, jóval idősebb nálam. Sőt korábban egy anyuka volt a kedvesem, három kicsi gyereke van, akik imádtak engem, Csabi apunak szólítottak. Ő talán tudna tanúskodni mellettem, ha arról lenne szó, de nem akarom belekeverni – reagált a vádakra a férfi, majd azt is elárulta, a szülei nem tudnak arról, mivel vádolják, de biztos benne, hogy beleroppannának a szégyenbe, barátai, ismerősei azonban kiállnak mellette. – Az egyik barátom említette, hogy van ingyenes jogsegélyszolgálat, keressem meg őket, mert nagyon kevés pénzből élek, drága ügyvédre nem futná. Mindent megteszek, amit tudok, mert bár teljesen kikészültem, abban biztos vagyok, hogy nem hagyom magam. Ez a legszörnyűbb bélyeg, amit egy emberre rásüthetnek, és én nem akarom, hogy rajtam maradjon ez a szégyenfolt! – állítja határozottan.


Két pártra szakadt a környék

Míg sok békási szülő továbbra is inkább a rácsok mögött tudná a férfit, a Csabával egy házban élő kisgyermekes családok úgy gondolják, nincs mitől tartaniuk. – A kisfiam rendszeresen focizott vele, sokan ismerik, ez most köztük is téma. Persze én is kifaggattam, hogy hozzáért-e Csaba, vagy bárhogyan molesztálta-e, de semmi ilyesmiről nem számolt be – mondta az egyik édesanya.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek