EUR: 344,56 Ft
CHF: 317,78 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb XIII.kerület

Dalolva tér vissza a színpadra Zana József

Musical_Podium_2016_1

Zana József már elkezdte a próbákat és megismerte a műsor többi szereplőjét is

Zana József ötven éve él Angyalföldön. Felsorolni is nehéz lenne, hány szerepben láthatta őt a közönség, ám egy ideje már nem játszik. A Lokál Extra megtudta, a népszerű színész novemberben ismét színpadra áll, nem is akármilyen műsorban.

Zana József  Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában végezte színészi tanulmányait. Volt a Vígszínház, a Faluszínház, a Békés Megyei Jókai Színház és a Vidám Színpad tagja, fellépett a Music Comedy Színházban, és bár már több mint húsz éve tanít Csuka Mónika színiiskolájában, egy ideje már nem láthatta őt a közönség. Most azonban fellépést vállalt a Musical-Pódium műsorában.
– Rengeteg megkeresést kaptam az elmúlt években, hogy hol lehet engem látni, melyik színházban szerepelek, s erre bizony nemigen tudtam választ adni, mivel évek óta nem kaptam felkérést egyetlen színháztól, egyetlen produkciótól sem – mondta a Lokál Extrának Zana József. – Kriszt László rendező azonban még tavasszal megkeresett, és egy 56-os musicalbeli szerepre kért fel. Sajnos a musical elakadt valahol a rengetegben, de a rendező letett az asztalomra egy másik, teljes műsorszinopszist, s az annyira jó volt, hogy nem tudtam nemet mondani.


Mint azt a színész elmondta, a Musical-Pódium lényegében egy énekes-táncos összeállítás, amelyben a nagy amerikai, európai és – részéről – magyar zeneszerzők örökzöld dalai csendülnek majd fel.
– Olyan dalokkal készülök, amelyeket egész biztosan nem lehet manapság színpadon hallani és látni. Több dalt is előadok, de hogy melyikeket, az legyen meglepetés a közönségnek!
Zana József elmondta, a műsor nyilvános főpróbája november 26-án, a premier pedig november 27-én lesz a Fészek Művészklubban, de van egy előadás lekötve december 30-ára is. Hozzátette, a műsorban csupa tehetséges énekes és táncos látható és hallható majd.
– Persze, rosszakkal amúgy sem lépnék színpadra, de nem lehet panaszom. Társaim – a csodálatos hangú énekesnő Heiter Ágnes, a tenorista Pálinkás László, vagy épp Kovács Dorina, Kövér Erika, Florosz Zoi, Onix Lan, Farkas Sándor, Szeghalmi Endre és Serbán Andrea – mind-mind fantasztikusan tehetséges előadók. És hogy hogyan tovább? Ebben a korban már nagyon nagy tervei nem lehetnek az embernek, pedig jó lenne százhúsz évig élni. Persze, elárulom, Kriszt László rendező barátommal gondolkozunk egy önálló esten, ami a jövő év tavaszán lenne esedékes, de az még valóban csak egy távoli terv. Először legyünk túl ezen az énekes-táncos műsoron, aztán majd meglátjuk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.