2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Drámai részletek! Vértócsában találta a meglőtt férfit a szomszéd

Lövések hangjára, majd sikoltozó, véres lábbal rohanó kisgyermekre lett figyelmes a nyíregyházi lövöldözés egyik tanúja. Csütörtök délután a rendőrök Kolozsváron elfogták az emberöléssel gyanúsított férfit.

Takács Sándor, aki a bűncselekmény helyszínének közelében lakik, az M1 aktuális csatornának csütörtökön elmondta: éppen kerékpárral ment el a ház előtt, amikor hallotta a lövéseket. A házban megtalálta a meglőtt párt.


Kiemelte: először nem tudta, mi történt, azonban amikor visszafordult, megpillantott egy sikoltozó, véres lábbal rohanó kisgyermeket. Telefon nem volt nála, ezért hazarohant, hogy segítséget hívjon.

Amikor bement a lövöldözés helyszínére, látta, hogy a férfi vértócsában fekszik. A feleség mozdulatlan volt, a férj azonban vizet kért, és Takács Sándor beszélgetett vele, miközben várta a mentőt.

A sérült férfi megnevezte az elkövetőt, és elmondta, hogy mi történt: a lövöldöző fegyvert fogott a fejéhez, és azt mondta, “meghalsz” – nyilatkozta a szomszéd.

Szerda délután egy 54 éves román férfi egy házaspárra lőtt rá egy Friss utcai családi házban, a 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A helyszínen egy 7 év körüli ikerpár is tartózkodott, ők nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek.

Csütörtökön kora délután a férfi ellen kiadták az európai elfogatóparancsot, pár órával később pedig el is fogták a rendőrök.

Kapcsolódó Cikkek