EUR: 330,32 Ft
CHF: 300,43 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Dzsihadistákkal végzett az iraki hadsereg

Az Iszlám Állam (IÁ) legalább 78 tagjával végzett az iraki hadsereg, amely sikeresen megakadályozta, hogy a dzsihadista szervezet újra ellenőrzése alá vonja az ország északi részén található kajarai körzetet.

Fersz Szabri, a Ninive tartomány felszabadítását célzó műveletek Kajarában található parancsnokságának szóvivője az EFE spanyol hírügynökséget kedden arról tájékoztatta, hogy az IÁ több mint 150 harcosa hétfő este indított támadást a település körül állomásozó kormányerők ellen. A kőolajban gazdag kajarai körzetet augusztus végén szabadította fel a hadsereg az IÁ több mint két éven át tartó ellenőrzése alól.


A dzsihadisták gépkocsiba rejtett pokolgépekkel igyekeztek rajtaütni a hadseregen, de a katonáknak sikerült megsemmisítenie ezeket a járműveket, még mielőtt felrobbantak volna.

Szabri szerint az offenzíva “kétségbeesett próbálkozás” volt az IÁ részéről, amely Kajarával “első számú védelmi vonalát” veszítette el a dzsihadisták iraki fellegvárának számító ninivei székváros, Moszul előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek