2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb XVI.kerület

Ebligetté válik a Kultúrliget

Az önkormányzat elindította a Kertvárosi Gazdi Programot, azzal a céllal, hogy a kulturált és felelős városi kutyatartás életmóddá váljon a XVI. kerületben is. Ennek egyik első állomása az Ebliget névre keresztelt egész napos program, melyet szeptember 25-én a Hunyadvár utca 43/b-nél rendeznek.

16ker_cimlap

Legutóbb az otthonról elszökött Bodza azonosításánál volt nagy segítség a chipleolvasó (Fotó:Rákosmenti Mezei Őrszolgálat)


Mint azt Kovács Péter polgármester elmondta, a Kertvárosi Program során alkalom nyílik a kutyás közösségek megismerésére és a felelős kutyás életmód körülményeinek lokális fejlesztésére.
– Szabadtéri kutyás rendezvényekkel, ismeretterjesztő anyagokkal, kérdőívekkel és fórumokkal segítjük a kertvárosi gazdikat – mondta a polgármester. – Az önkormányzat fontosnak tartja a lakosok bevonását a felelős ebtartást érintő kérdésekbe és segíteni kívánja a kutyások és nem kutyások közötti párbeszédet a békés együttélés jegyében.
Első ütemben az önkormányzat a Vigyél Haza! Alapítvánnyal együttműködve chipleolvasókat vásárolt, bevonva a programba a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot és a közterület-felügyeletet. Az önkormányzat udvarán van már két kennel, ahol az elkóborolt kerületi kutyusok biztonságban megvárhatják, míg megérkezik értük a gazdájuk.


 

?????????????

A Kertvárosi Gazdi Program során a felelős kutyatartás erősítését helyezik előtérbe

 

– A program második ütemében a kutyatartói infrastruktúrát és a kutyás közösségek igényeit szeretnénk felmérni és fejleszteni. Szeptember elején új kutyaürülék-gyűjtő edényt helyeztünk ki az Erzsébetligetbe a Kerületgazda Szolgáltató Szervezettel és a kutyagumi.com céggel közösen – sorolta a polgármester, aki azt is hozzátette: sajnos a kerületben nagy rongálásnak vannak kitéve ezek az edények, ezért szeretnének olyanokat kifejleszteni, amelyek tartósabbak, ellenállnak az időjárási viszonyoknak és az esetleges rongálásoknak.

– Szeptember 1-jétől egy hónapon keresztül teszteljük a kihelyezett gyűjtőedényt és várjuk a kutyások visszajelzéseit. És persze várunk minden kertvárosi kutyást és nem kutyást szeptember 25-én vasárnap 10-től 17 óráig az Erzsébetligetben a Kertvárosi Vigasságokon az első Ebliget elnevezésű állatvédelmi napunkon, melyen lesz állatorvosi tanácsadás, kutyaelsősegély-bemutató, kutyafizioterápia, kutyakozmetikai előadás és kutya-gazdi fotózás is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.