EUR: 330,25 Ft
CHF: 300,44 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Egyéb XIV.kerület

Ellepték a vizslák a Városligetet

Tíz évvel ezelőtt néhány fanatikus kutyás létrehozott egy kutyamentő csapatot. A Futrinka Egyesület mára már az ország legnagyobb ilyen szervezete, amely főleg magyarvizsla-fajtamentéssel foglalkozik. A szervezet a Városligetben tartotta tízéves szülinapi buliját, ahol rengeteg régi pártfogoltjuk is ott volt – természetesen már az új gazdijával.

10 éves a magyar vizslamentés szülinapi buli (Fotó: Máté Krisztián)

A gazdi-kutya szlalomversenyt szerkesztőnk, és mentett vizslája, Vadász nyerte (Fotó: Máté Krisztián)

Ennyi magyar vizslát ritkán látni egy helyen. A Városliget egyik szegletét azonban most ellepték ezek a gyönyörű kutyák. Ez nem is csoda, hiszen a tízéves szülinapi bulin volt testvértalálkozó, vizslafotózás, tombola, vizslafül-szépségverseny – melynek kommentátora Magos Judit, az egykori furtinkás vizsla, Demény a kötsög gazdája volt –no és kutya-gazdi szlalomverseny. Utóbbit egyébként a Lokál Extra szerkesztője és 11 éves mentett vizslája, Vadász nyerte.
–  Az egyesület három fajtamentő csoporttal – magyar vizsla, német dog, tacskó – rendelkezik, de természetesen más kutyáknak is megpróbálunk segíteni – mondta a rendezvényen Horváth Réka, a fajtamentő vezetője. – Tíz évvel ezelőtt alig néhányan kezdtük el ezt a munkát, ma már több mint száz önkéntes segítőnk van. Mindenkinek nagy köszönet jár, aki szabadidejét feláldozva foglalkozik a kutyusokkal. Nagy öröm, hogy elmondhatom: eljutottunk oda, hogy évente mintegy 450 kutyán tudunk segíteni.
A Lokál Extra megtudta, a Futrinka Egyesületnek nincs saját telephelye, a gondozásukban lévő kutyák egy része egy bérelt kennelsoron él, de vannak ideiglenes befogadók is.
– Persze szerető kézből sosem elég, így várjuk minden lelkes, szabadidővel rendelkező, állatszerető önkéntes jelentkezését befogadó gazdinak, vagy „csak” egy-egy hétvégi sétáltatós „műszakra”.


Kapcsolódó Cikkek